fbpx
0.3 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Doi tineri rămași înzăpeziți în zona montană, ajutați de jandarmi să ajungă în siguranță acasă. Ce recomandă salvamontiștii?

Trebuie citit

- Publicitate -

De multe ori, jandarmii montani intervin în situații în care persoanele aflate în dificultate își luaseră unele măsuri de siguranță, însă acestea s-au dovedit a fi insuficiente. Acesta este și cazul a doi sibieni care au fost ajutați de jandarmii din cadrul Postului Montan Păltiniș să ajungă în siguranță acasă, după ce au rămas înzăpeziți cu mașina pe drumul de acces către Râu Sadului.

Doi tineri rămași înzăpeziți în zona montană, ajutați de jandarmi să ajungă în siguranță acasă. Ce recomandă salvamontiștii?


Cei doi ieșiseră la o plimbare în stațiunea Păltiniș și voiau să ajungă la Cantonul silvic Muncel. Pădurea de molid și priveliștea oferită de Munții Cindrel i-au îndemnat să continue drumul către Râu Sadului, dar au rămas înzăpeziți cu mașina, cu toate că aceasta era echipată cu anvelope de iarnă și au realizat că nu aveau nici semnal la telefon. Par a fi două personaje de poveste, care s-au trezit dintr-o dată la realitate. În astfel de momente încep să apară teama și panica iar aceste două sentimente pot afecta capacitatea de a lua deciziile corecte. Din fericire, au reușit să apeleze numărul unic de urgență 112 prin care au solicitat sprijinul jandarmilor, dar indicațiile asupra localizării lor erau eronate.


Echipajul a reușit să ajungă totuși într-un timp scurt în zona în care se aflau, după ce au identificat urmele lăsate de mașina acestora prin zăpadă. După ce s-au asigurat că tinerii sunt teferi, au împins autoturismul blocat în zăpadă, astfel încât să nu blocheze calea de comunicație și i-au însoțit pe aceștia până în municipiul Sibiu.


Atunci când vă hotărâți să veniţi la munte, pentru o drumeţie de neuitat, vă recomandăm să vă informați cu privire la prognoza meteo și starea drumurilor, să vă echipaţi corespunzător zonei montane, să folosiţi doar traseele marcate, să urmăriţi marcajele de pe traseu, să plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor şi să nu vă aventuraţi singuri la drum. Dacă urmați aceste sfaturi, puteți ajunge întotdeauna acasă în siguranță și nu uitați că nu destinația, ci experiența trăită este cea mai importantă!

Citeste si: Un clujean a murit în timp ce culegea fructe de pădure. Pompierii şi salvamontiştii i-au recuperat trupul

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole