fbpx
21.1 C
București
duminică, august 14, 2022

Despre unul dintre fondatorii Summitului Valorilor Creștine – Nicu Gatea

Trebuie citit

- Publicitate -

Nicu Gatea, Fondator și Președinte al Organizației de Misiune și Caritate “Bunul Samaritean”, Președinte al Fundației “Sanctuary” și Pastor al bisericii “Bunul Samaritean”

 

Nicu Gatea s-a născut în orașul Ocna Mureș, Jud.Alba, Romania.Provine dintr-o familie numeroasă, el fiind al cincilea din cei 12 copii.Este un om deosebit, care trăiește după principiile biblice, un om dedicat cu o dragoste mare pentru oameni indiferent de statutul lor social.Este căsătorit cu Caprice Gatea, o femeie deosebită, din Texas,USA,venită în misiune, în Romania în anul 1991.

După anul 1989 a început o perioadă grea de tranziție în Romania, perioada în care mulți se luptau pentru o șansă de a părăsi țara, căutând o viață mai bună.

Căsătorindu-se cu o femeie de origine americană, din punct de vedere omenesc, aceasta era oportunitatea lui de a pleca din România în USA pentru o viață mai bună.

Deși ar fi fost tentantă, pentru el, această șansă, având în vedere că provenea dintr-o familie numeroasă, cu multe greutăți, o familie de penticostali pentru care în timpul comunismului nu erau prea multe șanse la o viață prosperă, el împreună cu soția sa, Caprice, au renunțat la confortul din America și au hotărât să rămână în Romania pentru a sluji familiilor și copiilor defavorizați.

Acesta a fost momentul când a luat ființă “Asociația Creștină de Misiune și Caritate”, Fundația “Sanctuary” și Biserica “Bunul Samaritean”.În toți acești ani,împreună cu soția sa, au fost și sunt implicați activ în transformarea și ajutorarea comunității în care trăiesc.Impactul lor depășește granițele orașului Ocna Mureș fiind o încurajare în vederea implicării creștinilor în societate.

La proiectele organizate de Asociația “Bunul Samaritean” participă peste 500 de copii din Ocna Mureș și alte 4 sate din împrejurimi.Copiilor li se oferă zilnic hrană caldă, resurse materiale și sprijin în cadrul educației lor. De asemenea, în cadrul organizației, sunt asistați material și spiritual familii defavorizate și oameni vârstnici, cu nevoi speciale.

Pe lângă munca depusă la Organizația “Bunul Samaritean”, Nicu Gatea este și Președintele Fundației “Sanctuary”. Această fundație funcționează cu trei case de tip familial în care locuiesc permanent 30 de copii. Acești copii se bucură de condiții foarte bune, de o atmosferă familială,frecventează școlile și grădinițele publice și sunt implicați în societate.

Implicarea, dăruirea și dragostea lui față de oameni,au scos la iveală inima de Pastor, slujba măreață la care Dumnezeu l-a chemat.Ceea ce îl caracterizează ca și Pastor este afecțiunea deosebită pentru oameni și nevoile lor materiale și spirituale. Este Pastor principal al celor trei Biserici Bunul Samaritean,unde atât el cât și soția lui sunt iubiți și prețuiți de oameni pentru felul în care ei se raportează la nevoile celor din jur.

Investind în copiii și oamenii comunității,având un spirit altruist, aprecierile din partea autorităților locale nu s-au lăsat așteptate.

Succesul în aceste proiecte, pe lângă munca extraordinară depusă de el și soția sa, se datorează și unei echipe bune. Această echipă i-a fost alături în toți acești ani și ea este la fel de dăruită în slujire,înțelegând scopul și misiunea creștinilor în societate.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Ultimul articole