CUTREMURĂTOR: O bătrânică a sunat la 112 și a spus că moare de frig și de singurătate în casă: „M-am trezit deodată că nu mai rezist”

Oamenii sună la 112 să ceară ajutor, pentru că mor de frig în case. Este realitatea crudă în care trăiesc bătrânii României în urma scumpirilor. Pentru ei facturile sunt greu de suportat așa că sunt condamnați să-și ducă traiul în frig, în propriile case. Într-o astfel de situație se află și o femeie de 85 de ani din Constanța. Cazul ei a emoționat o țară întreagă.

CUTREMURĂTOR: O bătrânică a sunat la 112 și a spus că moare de frig și de singurătate în casă: „M-am trezit deodată că nu mai rezist”

Elena Bocioagă – pensionară: M-am trezit deodată că nu mai rezist. Simțeam că-mi amorțeau mâinile. M-am rugat, doamnă dragă, mor de frig în casă. Femeia are 85 de ani își duce traiul singură de 12 ani. Atunci și-a pierdut fiul și a rămas singură pe lume.

Elena Bocioagă – pensionară: Mai am o soră la Vaslui, e departe, tot singură e și ea. Nu se plânge de pensie, dar realitatea cruntă din casa ei ne arată că trăiește la limita supraviețuirii. În bucătărie nu sunt mai mult de 5 grade. A strâns cutii de carton și și-a izolat casa. Poate, poate, așa nu mai intră gerul.

Elena Bocioagă – pensionară: Am radiatorul ăsta, dar de frica banilor și a curentului nu țineam, țineam o oră, două, trei maxim și-l închideam. Casa e mare, e înaltă, e spațioasă, e volum și ce să fac? Să le dau drumul, dar cine-mi plătește? Că eu nu sunt în stare.

Casa pensionarei nu este racordată la sistemul centralizat de încălzire. Soba nu funcționează de peste 50 de ani, iar din tavan se scurg precipitații. Și cum zilele și nopțile trecute a căzut zăpadă, iată că bătrânica și-a pus aici un celofan, dar și câteva ligheane, pentru a strânge apa.

Așa își duce iernile de ani buni. Doar că într-una dintre nopțile trecute a simțit că nu mai poate rezista. A pus mâna pe telefon și a cerut ajutor la 112. Gabriel Enache – polițist local: Și-a cerut mii de scuze pentru că a apelat în ultima instanță la acest apel pe 112 unic, efectiv din cauza frigului pe care îl îndura și a singurătății.

Gabriel Enache – polițist local: Și-a cerut mii de scuze pentru că a apelat în ultima instanță la acest apel pe 112 unic, efectiv din cauza frigului pe care îl îndura și a singurătății.

Anamaria Rusu – polițist local: Ne aștepta în ușă, cu lacrimi în ochi. Ne-a poftit aici, în bucătărie, să putem să stăm de vorbă și, totodată, să ne arate și condițiile în care locuiește. Când ne-am deplasat la dânsa, mi-au înghețat efectiv degetele de la mâini. Vom pune toți mână de la mână și vom asigura plata facturilor până în vară.

Cazul a impresionat zeci de oameni, care i-au trimis femeii pachete întregi cu mâncare.

Citeste si: Cămine de bătrâni din Cluj SANCȚIONATE pentru nereguli și MIZERIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This