,,Cu bebe la Bibliotecă”

0
207

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, invită părinţii interesaţi, împreună cu copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani, la un nou program intitulat ,,Cu bebe la bibliotecă”, iniţiativă ce va fi lansată joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 10.00, în cadrul Secţiei pentru copii din sediul central al bibliotecii.

Proiectul ,,Cu bebe la bibliotecă” se va desfăşura săptămânal, în zilele de joi, de la ora 10.00 şi va consta în lecturarea de poveşti bebeluşilor într-un cadru special adaptat vârstei lor. Astfel, părinţii cu bebeluşi sunt invitaţi să cunoască alţi părinţi, să-şi împărtăşească experienţele şi să contribuie împreună la dezvoltarea armonioasă a copiilor lor, citindu-le încă de la vârste fragede.

,,Ştim cu toţii faptul că lectura are un rol deosebit de important în formarea şi dezvoltarea personalităţii oricărui individ, constituind o bază solidă pentru toată viaţa. Felicit echipa Bibliotecii pentru iniţiativă, îndemnându-i pe părinţi să ia parte la această experienţă inedită şi atât de utilă pentru viitorul copiilor lor şi al societăţi, în general”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

De ce am citi bebeluşilor? Pentru că până la vârsta de 3 ani, creierul uman îşi încheie 85% din creşterea fizică şi, tot atunci, se dezvoltă circuitele din creierul uman, care depind în foarte mare măsură de limbaj. Un copil căruia i se citeşte de foarte mic va avea abilităţi lingvistice şi va fi mai inteligent decât un copil căruia nu i s-a citit.

Partener în cadrul acestui proiect al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” este grupul ,,Citim Împreună România” care cultivă beneficiile şi frumuseţea cititului împreună în rândul copiilor şi adulţilor din România, grup care cuprinde autori de cărţi pentru copii, ilustratori, editori, educatori şi bibliotecari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.