CREŞTEREA GRADULUI DE SIGURANŢĂ A CETĂŢEANULUI – PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR CLUJENI

0
180

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, în perioada 19 – 25 iunie 2017, acţiuni în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

Astfel, poliţişti de la structurile de ordine publică, rutier, investigaţii criminale şi investigarea criminalităţii economice au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie pe raza localităţilor urbane, dar şi în mediul rural.

Poliţiştii din dispozitivele de siguranţă publică au intervenit la peste 450 evenimente semnalate de cetăţeni, din care 413 semnalate prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii de ordine publică au aplicat 136 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie. Aceştia au fost nevoiţi să aplice 666 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 369 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 6 pentru alcool şi 291 pentru alte abateri la regimul rutier.

Având în vedere abaterile depistate, poliţiştii rutieri au reţinut 77 permise de conducere şi au retras 22 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au  fost prezenţi în zona evenimentelor care s-au derulat pe raza judeţului Cluj şi care au angrenat un număr mare de persoane, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.