Consiliul Județean Cluj prezent la Conferința Internațională de Folclor din Polonia

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (C.J.C.P.C.T.), instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a participat în perioada 19-20 august 2017 la cea de-a 49-a ediție a ,,Festivalului munților”, renumit eveniment cultural european cu largă participare internațională.

Întâlnirea culturilor lumii a debutat cu o importantă Conferință internațională de folclor, ale cărei lucrări s-au desfășurat timp de două zile în incinta unui complex modern din localitatea Zakopane – Polonia, unde cercetători din lumea întreagă și-au prezentat lucrările științifice realizate pe tema propusă de către organizatori: ,,Dziecko w Kulturze Tradycyjnej” (Copiii în culturile tradiționale).

În cadrul acestei importante conferințe europene, forul administrativ județean a fost reprezentat de către domnul Cîmpeanu Mircea, șef birou Conservare Cultură Tradițională din cadrul C.J.C.P.C.T. Cluj, care a prezentat lucrarea ,,Children’s Folklore in Romania”, precum și filmul realizat pentru acest eveniment, intitulat ,,Primii pași”, un documentar video cu un bogat conținut de imagini filmate în satele județului Cluj.

Materialele prezentate au stârnit interesul specialiștilor din țările europene, al ziariștilor și al reprezentanților media, studiul prezentat în cadrul conferinței fiind propus pentru tipărire în publicațiile de specialitate culturale poloneze ale anului 2018, din rândul celor zece articole selecționate în acest scop. Prezența românească la Zakopane va fi prezentată și ilustrată amănunțit în numărul viitor al revistei culturale ,,Brâul”, nr. 5 (89) tipărită la Editura ,,Tradiții clujene”, semestrul II, 2017.

,,Festivalul munților” are loc anul acesta în perioada 17-25 august, fiind o manifestare ce se desfășoară sub patronajul Ministerului Culturii din Polonia, a Voievodatului Malopolska – regiune înfrățită cu județul Cluj, a Universității ,,Jagiellonia” din Cracovia și a Primăriei orașului Zakopane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This