Consilierul Județean Petre Pop vorbește despre Câmpia Turzii

Câmpia Turzii nu se poate dezvolta decât într-o Colaborare activă cu Zona Metropolitană Cluj, cu Municipiul Turda și Consiliul Județean Cluj.

Câmpia Turzii nu este însă singurul oraș unde se petrec schimbări dureroase – încercări ca acestea constituie provocări pentru toate localitățile monoindustriale din țară, din fostele țări comuniste și chiar din țările Europei de Vest. Lumea se mișcă, economia cunoaște o dinamică greu de prevăzut în acești ani, localitățile se confruntă cu multiple crize: criza demografică, criza economică și financiară, criza alimentară, criza energetică, schimbările climatice. Comunitățile locale, instituțiile publice, agenții economici trebuie să conlucreze în crearea de soluții noi de dezvoltare economică și adaptarea creativă a celor existente. Prin valorificarea creativă a potențialului local și regional potrivit oportunităților și cererii Câmpia Turzii poate, și va contribui la competitivitatea regională.

Municipiul Câmpia Turzii deține un potential semnificativ de a se afirma în dezvoltarea județului și a regiunii; trebuie însă mobilizate în mod real, creativ și pragmatic resursele de care dispunem, precum și energiile parteneriatelor teritoriale cu comune și orașe, cu entități universitare și rețele de structuri economice, pentru dezvoltarea rolului comunității noastre în competitivitatea economică a Regiunii de Nord Vest. Este necesară, prin măsuri și proiecte de factură integrată și impact teritorial, catalizarea configurării și funcționării structurilor relevante pentru competitivitatea regională, în vederea continuării procesului de atragere a investitorilor relevanți în domeniile: industrial, metalurgic, agroindustrial, industrii creative, turism.

 

Consilier Județean Petre Pop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This