Conferința Medicală ,,PROGRESE ÎN CARDIOLOGIE ȘI CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ” la Cluj

ÎNCEPÂND CU 25 MAI, LA CLUJ SE VA DESFĂȘURA CONFERINȚA MEDICALĂ CU TEMA: PROGRESE ÎN CARDIOLOGIE ȘI CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ, ÎN ORGANIZAREA INSTITUTULUI INIMII „NICULAE STANCIOIU”.

Timp de trei zile, Clujul va fi în centrul atenției lumii medicale din România. În perioada 25-27 mai va avea loc Conferința ” Progrese în cardiologie și chirurgie cardiovasculară”, organizată de Institutul Inimii „Niculae Stancioiu”. Vor fi prezenți cu lucrări de specialitate, în care își vor prezenta experiența recunoscută pe plan intern si internațional, cei mai de seamă reprezentanți ai cardiologiei si chirurgiei cardiovasculare românești , dar și specialiști din străinătate cu activitate recunoscută internațional.

Concomitent se va desfășura al doilea Simpozion de cardiologie si chirurgie pediatrică, domeniu în care specialiștii români sunt o prezență științifică tot mai apreciată.

Președintele Conferinței ce va avea loc la Cluj este D-l Conf. Univ. Dr. Adrian Molnar, apreciat si cunoscut chirurg cardiovascular. Domnia sa, directorul Institutului Inimii „Niculae Stancioiu”, a avut amabilitatea să declare, în exclusivitate pentru Abc News Transilvania : ” Sunt fericit că am reușit să aduc în cadrul acestei Conferințe toate secțiile de cardiologie din Cluj, precum și o serie de specialiști din centre de referință : Bucuresti, Baia Mare, Oradea, dar si din Denver ( SUA ) si Italia. Vor fi prezenți șefii secțiilor de chirurgie cardiovasculară din Spitalele Fundeni, Universitar si Sanador din Bucuresti, ale celor din spitalele din Tg. Mures, Iași, Timișoara și Sibiu. Ca o tradiție a unei excelente colaborări cu Societatea Română de Angiologie si Chirurgie Vasculară, am invitat membri ai Societății, specialiști în chirurgie vasculară să-și prezinte experiența în cadrul unei sesiuni distincte„.

Institutul Inimii din Cluj are deja o frumoasă tradiție, construită în timp de cardiologi si chirurgi renumiți, care prin muncă și rezultatele lor au ridicat prestigiul Școlii Medicale Clujene. Conf. Univ. Dr. Adrian Molnar ne-a declarat pentru Abc News Transilvania : ” De la prima operație pe cord deschis realizată în 18 noiembrie 1991 în Institutul Inimii „Niculae Stancioiu”, am realizat până în prezent 15000 de intervenții pe cord deschis. Dacă pacienții tratați sunt mulțumiți de ceea ce facem, atunci noi ne-am atins scopul„. Este de fapt mesajul acestei întâlniri medicale de excepție, care va avea loc la Cluj în zilele următoare.

 

Redacția Abc News Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This