Compensarea promisă de 50 de bani la litrul de carburanți ar putea rămâne doar pentru MOTORINĂ

PNL va propune azi, în şedinţa coaliţiei de guvernare, programată la ora 17.00, ca măsura compensării cu 50 de bani pe litru la carburanţi să continue doar în cazul motorinei, nu şi al benzinei, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. 

Compensarea promisă de 50 de bani la litru de carburanți ar putea rămâne doar pentru MOTORINĂ

Potrivit acestora, liberalii susţin că preţul benzinei s-a stabilizat. Măsura compensării preţului la carburanţi ar urma să expire la 30 septembrie iar coaliţia ar urma să decidă dacă va fi prelungită sau nu. UDMR ar fi propus ca măsura compensării la carburanţi să continue până la primăvară, pe motiv că bugetul poate susţine aceste costuri. Până în prezent, impactul bugetar pe cele trei luni în care a fost aplicată măsura se ridică la 900 de milioane de lei.

De asemenea, liderii coaliției vor discuta daca va rămâne compensarea cu 50 de bani sau va fi o sumă mai mare.

Liderii coaliției de guvernare vor stabili luni dacă Executivul va prelungi schema de compensare a la carburanți cu 50 de bani pe litru, conform unor surse politice.

Măsura, care este valabilă până la 1 octombrie 2022, a fost luată de Guvern la începutul sfârșitul lunii iunie, când a aprobat ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți – 25 de bani de la bugetul de stat, iar 25 de bani o reducere comercială.

Citeste si: Ministrul Energiei: România va avea cei mai ieftini carburanți din UE, după Ungaria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This