CJ Maramureș, partener și coorganizator al Olimpiadei Naționale Special Olympics România 2017

0
201

Consiliul Județean Maramureș, Fundația Hope and Homes for Children România și Primăria Municipiului Baia Mare s-au alăturat demersului Special Olympics România 2017de a organiza, în intervalul 2 – 5 iunie 2017, în Baia Mare, cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. Instituția Consiliului Județean Maramureș este partener al acestui eveniment, implicându-se atât în finanțarea, cât și în organizarea logistică a acțiunii. Peste 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la asociații, organizații și școli speciale din întreaga țară vor concura în Baia Mare la competiții sportive de atletism, baschet, bocce și înot. Întrecerile vor avea loc la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană”, Stadionul ”Viorel Mateianu” și la Bazinul de înot ”Gheorghe Demeca”.

Vineri, 2 iunie și sâmbătă, 3 iunie, toți sportivii care participă la Jocurile Naționale Special Olympics România beneficiază de evaluări medicale gratuite, oferite de medici specialiști voluntari și elevi ai școlilor sanitare.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics va avea loc sâmbătă, 3 iunie 2017, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, fiind precedată de traseul Flăcării Speranței care va fi purtată de reprezentanți ai autorităților județene și locale, ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului de Jandarmi Maramureș, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Poliției Locale, sportivi de performanță din Maramureș, dar și sportivi participanți la Jocurile Naționale Special Olympics România 2017. Traseul Flăcării Speranței va porni de pe strada Gheorghe Șincai, va ajunge pe strada Culturii, va intra pe Bulevardul București, apoi Bulevardul Unirii și va ajunge la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană”.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că astfel de competiții sunt lăudabile și instituția pe care o conduce și-a dat întreg concursul pentru a oferi finanțarea necesară și asigurarea suportului logistic necesar desfășurării evenimentului. ”Suntem onorați să fim parteneri și coorganizatori ai acestei olimpiade atât de speciale, iar Consiliul Județean Maramureș va susține, și în viitor, astfel de acțiuni”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.