Ceremonia transferului de autoritate a contingentului militar polonez

0
230

Joi, 6 iulie, începând cu ora 9.00, va avea loc la Craiova ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentului militar polonez către Batalionul 26 Infanterie  „Neagoe Basarab” din Brigada Multinaţională Sud-Est.

Contingentul militar polonez, care va fi dislocat timp de aproximativ şase luni în România, contribuie la asigurarea prezenței consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

La acest eveniment vor participa oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanți ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale.

 

***

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate întărite pe flancul de est al Alianței (tailored Forward Presence).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.