Consiliul Județean Bihor a reușit, cu succes, să sprijine inițiativa unor oameni de cultură de a aduce celebra “Tosca”, la Oradea.
Astfel, pe 25 iunie 2017, capodopera lui Giacomo Puccini va fi pusă în scenă la Teatrul “Regina Maria” de artiștii Operei Române din Craiova. În rolul cântăreței Floria Tosca, publicul orădean o va putea vedea pe soprana Florina Mariș-Hinsu, aflată la a doua colaborare cu instituția de cultură din Craiova.
“În data de 22 iunie 2017, artiștii Operei Române din Craiova vor susține spectacolul Szilvia, Prințesa Ceardașului de Kálmán Imre, la Casa de Cultură din Beiuș. Același spectacol va fi prezentat în Oradea, pe 24 iunie 2017, iar opera Tosca va fi prezentată în data de 25 iunie 2017. Publicul orădean merită astfel de spectacole, iar Consiliul Județean va sprijini organizarea evenimentelor culturale deosebite”, a precizat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.
Alături de soprana orădeană Florina Mariș-Hinsu, în rolul lui Scarpia, publicul îl va recunoaște pe baritonul Ștefan Ignat. “Această manifestare se va ridica la cel mai înalt grad artistic”, a spus artistul Ștefan Ignat.
Dublul eveniment artistic care va avea loc la Oradea propune și o operetă celebră. “Pe 24 iunie 2017 vom prezenta opereta Szilvia, Prințesa Ceardașului, compusă de Kálmán Imre”, a anunțat Antoniu Zamfir, directorul Operei Române din Craiova. Opereta “Szilvia, Prințesa Ceardașului” se va juca în 22 iunie 2017 pe scena Casei de Cultură din Beiuș. Spectacolul se va relua pe 24 iunie 2017, la Teatrul “Regina Maria” pentru ca în 25 iunie 2017, instituția să găzduiască opera “Tosca”. Prețul unui bilet va fi cuprins între 20 lei și 40 lei.
“Cred că sămânța sădită de a aduce la Oradea spectacole de operă prinde vigoare. Publicul orădean le merită cu prisosință”, a precizat Daniel Vulcu, directorul Teatrului “Regina Maria”.
În perioada următoare, Consiliul Județean Bihor va sprijini acțiunile artiștilor bihoreni. În colaborare cu Opera Română din Craiova, aceștia vor prezenta în luna septembrie, la Oradea, spectacolul “Oedip, pe înțelesul tuturor”. Proiectul național în care au fost incluși și artiști orădeni va fi prezentat și comunității de români din Gyula.