fbpx
2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Cel mai lung TREN din lume a fost inaugurat în Elveția – Are o lungime de 2 kilometri

Trebuie citit

- Publicitate -

Industria feroviară din Elveția vrea să stabilească un nou record. În orașul Sankt Moritz se construiește cel mai lung tren din lume, care va avea o lungime de 2 kilometri și 100 de vagoane.

Cel mai lung TREN din lume a fost inaugurat în Elveția – Are o lungime de 2 kilometri

Pentru a sărbători cea de-a 175-a aniversare a primei căi ferate din Elveția, industria feroviară a țării s-a unit pentru a forma cel mai lung tren de pasageri din lume – 100 de vagoane, 2.990 de tone și aproape doi kilometri lungime. Format din 25 de noi trenuri electrice „Capricorn”, trenul lung de 1.906 de metri a avut nevoie de aproape o oră pentru a parcurge aproximativ 25 de kilometri ai spectaculoasei linii Albula, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, relatează Digi24.

La fel ca legendara pistă de sanie Cresta Run, linia Albula este renumită pentru curbele sale nesfârșite și coborârile abrupte. O capodoperă a ingineriei civile, linia de 62 de kilometri dintre Thusis și St Moritz a fost construită în numai 5 ani, în ciuda faptului că include 55 de poduri și 39 de tuneluri.

Înainte de finalizarea sa, în iulie 1904, oamenii făceau o călătorie riscantă de 14 ore pe drumuri accidentate, în trăsuri sau sănii trase de cai. Piesa centrală a liniei este tunelul Albula, lung de 5.866 de metri. În mai puțin de 25 de kilometri, trenul a coborât de la 1.788 de metri deasupra nivelului mării, la Preda, la 999,3 metri la Alvaneu, folosind o succesiune de curbe, viaducte și tuneluri.

Deținătorii anteriori ai celui mai lung record de trenuri de pasageri din lume – Belgia și, înainte de aceasta, Țările de Jos – au folosit căile ferate cu ecartament standard și trasee de câmpie. Spre deosebire de majoritatea căilor ferate elvețiene și europene, care utilizează ecartamentul standard între șine, de 1,435 metri, șinele pe care a circulat acest tren se află la doar un metru distanță.

Citeste si: Cel mai lung TREN din lume a fost inaugurat în Elveția – Are o lungime de 2 kilometri

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole