Cea mai mare conferință internațională organizată în România pe teme de administrație publică a debutat astăzi la Cluj-Napoca

„Transylvanian International Conference in Public Administration” este organizată de Departamentul de Administrație și Management Public – Extensia Bistrița din cadrul FSPAC – Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Conferința reunește, în perioada 2-4 noiembrie, la Cluj-Napoca, peste 100 de specialiști în administrație publică, dezvoltare urbană, inovație și educație, din întreaga lume – Statele Unite ale Americii (Arizona, California, Delaware, Florida, Georgia, Illinois, Michigan), Austria, Belgia, Cehia, China, Germania, Olanda, Rusia, Turcia, Ungaria și România.

,,Am participat astăzi la deschiderea conferinței, alături de rectorul Universității Babeș-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan Aurel Pop și decanul FSPAC, prof. dr. Călin Emilian Hințea, coordonatorul procesului de elaborare a Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca până în 2020.

Universitate, Inovație, Participare – factorii strategici cheie pentru dezvoltarea Clujului identificați prin Strategia Municipiului își mențin, conform experților, actualitatea la nivel internațional. În acest context, am subliniat importanța universităților clujene ca motor al orașului, am prezentat dimensiunea de inovare a Clujului și pașii pe care administrația clujeană i-a realizat și pe care îi avem în vedere pentru a genera servicii mai bune pentru cetățeni, pentru a-i încuraja pe clujeni să se implice în dezvoltarea comunității și pentru a prelua și adapta la nivel local cele mai bune practici internaționale în administrație publică și dezvoltare urbană inovativă.” a declarat Primarul Clujului , Emil Boc.

Strategia Municipiului 2014-2020 a fost realizată de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu FSPAC, printr-un proces considerat de referință în domeniu, prin prisma faptului că a reunit sute de experți în grupuri de lucru sectoriale într-o abordare tip „bottom-up”. Astfel, Strategia orașului a fost elaborată de experți din toate domeniile de interes pentru Cluj-Napoca, iar mai multe informații despre acest proces și rezultate sunt disponibile pe website-ul dedicat, www.cmpg.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This