Campania de educație rutieră „AUTOBUZUL COPIILOR”, la Cluj

Ieri s-a încheiat Campania de educație rutieră Busone – autobuzul copiilor, ediția a IV-a, în cadrul căreia poliţiştii au desfăşurat activităţi practice constând în plimbări cu autobuzul a elevilor din toate cele 7 clase I, de la Liceul Teoretic “Onisior Ghibu” din Cluj-Napoca, implicate în proiect.

Campania a fost organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj şi Radio Info Trafic.

Polițiștii au stat de vorbă cu peste 200 elevii despre regulile de circulație pe care trebuie sa le respecte, pentru a fi în siguranță.

  • Atunci când circuli cu mijloace de transport în comun, toată lumea trebuie să respecte anumite reguli referitoare la urcare, coborâre.
  • Aşteptarea autobuzului, al troleului sau al tramvaiului se face numai pe trotuar sau pe locul special amenajat, numit refugiu.
  • Când autobuzul a oprit în staţie, faceţi loc celor care vor să coboare, apoi vă urcaţi în mijlocul de transport în comun.
  • Nu vă înghesuiţi şi nu vă împingeţi.
  • Fiţi respectuoşi cu ceilalţi pasageri!
  • Nu vă opriţi în uşă. Nu blocaţi accesul celor care doresc să urce sau să coboare!”

Toți copiii au primit de la polițiști câte un caiet personalizat cu recomandări preventive, iar 3 clase au fost alese câștigătoare, fiind răsplătite cu premii suplimentare de către partenerii campaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This