Blue Air NU ZBOARĂ nici în următoarea lună. Compania le transmite pasagerilor să NU mai vină degeaba la aeroport!

Compania Blue Air a anunțat că nu va opera zboruri în următoarea lună și că își propune să reia cursele din data de 10 octombrie, arată un comunicat al companiei.

Blue Air NU ZBOARĂ nici în următoarea lună. Compania le transmite pasagerilor să NU mai vină degeaba la aeroport!

Blue Air le cere tuturor pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 Octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, deoarece zborurile nu vor fi operate.

Compania aeriană a anunțat în comunicat că nu dispune în acest moment de fondurile necesare plății combustibilului și celorlalte cheltuieli operaționale necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie. Totodată, compania mai spune că toți furnizorii de servicii esențiale zborurilor au condiționat furnizarea respectivelor servicii de plata datoriilor.

Decizia de reluare a zborurilor are în vedere posibilitatea societății de a rambursa tuturor pasagerilor afectați sumele datorate și de a achita tuturor partenerilor comerciali costurile serviciilor prestate în favoarea companiei, se mai arată în comunicatul Blue Air.

Marți, 6 septembrie, Blue Air anunță că din cauza unei situații „neprevăzute”, constând în poprirea tuturor conturilor de către Ministerul Mediului, compania se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din România, până luni, 12 septembrie 2022.

În acea zi, pe Aeroportul Otopeni s-a declanșat un adevărat haos după ce călătorii s-au trezit cu cursele anulate.

Ministrul Mediului a spus că Blue Air nu a respectat legea, așa cum au făcut-o celelalte companii aeriene, în privința certificatelor de gaze cu efect de seră, iar acum trebuie să deblocheze situația și să se adreseze Administrației Fondului de Mediu pentru a obține o reeșalonare a datoriei de 28 de milioane de lei. „S-a ajuns la această situație datorită faptului că Blue Air nu a respectat legea”, acuză Tanczos Barna.

În data de 7 septembrie, Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităților bănești ale companiei BLUE AIR AVIATION S.A și stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanței. În perioada 6 – 11 septembrie 2022 au fost planificate și anulate 401 zboruri si 54.161 pasageri au fost afectați de anulări, au anunțat reprezentanții Blue Air.

TAROM trimite o nouă cursa specială vineri seara, la ora 20:35, spre Malaga (Spania), aceasta fiind a patra cursă aviatică specială trimisă în ultimele trei zile pentru repatrierea cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Aeronava TAROM urmează să repatrieze din Spania 160 de cetăţeni Români, care s-au înscris până acum pe liste. TAROM a trimis până acum curse aviatice speciale la Tel Aviv (Israel), Heraklion (Grecia) şi Larnaka (Cipru) pentru aducerea în România a cetăţenilor români în condiţii de siguranţă. Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul foarte prompt şi pentru asumarea acestor misiuni speciale!”, a scris vineri Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: <strong>Ministrul Sorin Grindeanu: „TAROM trimite mâine alte două curse speciale pentru repatrierea cetățenilor români abandonați de Blue Air pe aeroporturile din Europa!”</strong>

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This