Bătaia la fund, reintrodusă în școli, cu ACORDUL părinților. Ce părere aveți?

O decizie controversată anunțată de o școală districtuală din Statele Unite a provocat o intensă dezbatere în spațiul public. Este vorba de propunerea reintroducerii unor pedepse corpoarale, în forme moderate și cu acordul părinților. 

Bătaia la fund, reintrodusă în școli, cu ACORDUL părinților. Ce părere aveți?

Directorul unei școli districtuale din statul Missouri a decis să permită ca elevii să fie pedepsiți cu o paletă, după ce un sondaj realizat anul trecut a arătat că măsurile disciplinare suplimentare au fost principala preocupare a părinților, potrivit The Guardian

Consiliul de administrație al școlii a aprobat noua politică privind pedepsele corporale moderate, la mai bine de 20 de ani după ce renunțase definitiv la ele.

Administratorii vor pune în aplicare pedepsele corporale ca „ultimă soluție” dacă alte măsuri disciplinare nu funcționează. Pedeapsa va fi folosită doar în „formă rezonabilă și la recomandarea directorului”, a declarat Johnson.

Părinții care doresc ca copiii lor să fie loviți pot semna un formular de oprire pus la dispoziție de biroul școlii. Pedeapsa corporală în districtul școlar va fi administrată doar de către un director și în prezența unui martor, dar niciodată un alt elev.

Directorul a mai precizat că este vorba de una sau două lovituri cu paleta pentru elevii mai mici și cel mult 3 pentru cei mari. Singura pedeapsă permisă este „lovirea fesei cu o paletă”.

Citeste si: Nicolae Ciucă a participat la Școala de vară „Next level leadership”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This