fbpx
10.6 C
București
duminică, aprilie 2, 2023

Bărbații fug pe capete din Rusia pentru a evita recrutarea. Kremlinul susține că se exagerează totul!

Trebuie citit

- Publicitate -

Bărbații ruși încearcă să părăsească țara pentru a să fie recrutați pentru războiul din Ucraina, scrie BBC, conform Mediafax.

S-au format cozi la punctele de trecere a frontierei de când președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri o mobilizare militară parțială, în urma căreia 300.000 de oameni ar putea fi chemați la luptă.

Bărbații fug pe capete din Rusia pentru a evita recrutarea. Kremlinul susține că se exagerează totul!

Kremlinul spune că rapoartele privind fuga bărbaților în vârstă de luptă sunt exagerate.

Dar la granița cu Georgia s-au format cozi kilometrice de vehicule care includ bărbați care încearcă să scape de război.

Un bărbat, care nu a dorit să i se dea numele, a declarat pentru BBC că și-a luat pașaportul și s-a îndreptat spre graniță, fără să împacheteze nimic altceva, imediat după anunțul președintelui’ Putin – pentru că se încadrează în grupul care ar putea fi trimis la război.

Unii martori au estimat că coada de mașini de la punctul de control din Upper Lars avea o lungime de aproximativ 5 km, în timp ce un alt grup a declarat că a fost nevoie de șapte ore pentru a trece granița.

Georgia este una dintre puținele țări vecine în care rușii pot intra fără a fi nevoie să solicite viză.

Finlanda, care are o graniță comună de 1 300 km cu Rusia, are nevoie de viză pentru a călători și a raportat, de asemenea, o creștere a traficului în timpul nopții, dar a declarat că acesta se află la un nivel controlabil.

Alte destinații la care se poate ajunge pe calea aerului – cum ar fi Istanbul, Belgrad sau Dubai – au văzut prețurile biletelor explodând imediat după anunțarea convocării militarilor, unele destinații fiind complet epuizate. Presa turcă a raportat o creștere mare a vânzărilor de bilete dus-întors, în timp ce zborurile spre destinații fără viză pot costa mii de euro.

Ministrul de interne al Germaniei a semnalat joi că rușii care fug de recrutare ar fi bineveniți în țara sa.

Lituania, Letonia, Estonia, Estonia și Republica Cehă au adoptat un ton diferit, afirmând că nu vor oferi refugiu rușilor care fug.

Citeste si: Surpriză: Țările baltice învecinate cu Rusia NU vor să-i primească pe cei care fug din calea războiului! Biletele de avion s-au epuizat, la prețuri colosale

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole