Avertizare serioasă de VISCOL și NINSORI în Cluj și alte 23 de județe din România. Primăriile anunțate să monitorizeze situația și să se pregătească!

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo! Cod galben de ninsori și viscol vizează 23 de județe ale țării, între care și județul Cluj. 

Întreg județul Cluj se află sub un dublu cod galben de viscol și vânt până vineri la amiază. Primăriile au primit avertizări meteo și au fost rugate să monitorizeze situația.

Avertizare serioasă de VISCOL și NINSORI în Cluj și alte 23 de județe din România. Primăriile anunțate să monitorizeze situația și să se pregătească!

Prima avertizare meteo Cod galben este valabilă în intervalul 5 ianuarie, ora 02:00 – 5 ianuarie, ora 14:00. În intervalul menționat, în Carpații Orientali și local în Munții Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 100…120 km/h. În grupele nordice ale Carpaților Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Vântul se va intensifica temporar și în nordul Crișanei și în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55…60 km/h.

A doua avertizare meteo Cod galben este valabilă în intervalul 5 ianuarie, ora 14:00 – 06 ianuarie, ora 12:00. În intervalul menționat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăși 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…70 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Primăriile trebuie să monitorizeze situația

În avertizarea meteorologică transmisă primăriilor din județul Cluj, Instituția Prefectului cere monitorizarea situației hidrometeorologice, în cazul în care apar situații periculoase din cauza vremii:

„Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu «Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră».

În acest context, vă rugăm să dispuneți măsurile necesare de monitorizare și intervenție în cazul apariției unor posibile situații periculoase pentru comunitatea dumneavoastră și să informați în timp real Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Cluj asupra unor astfel de situații, inclusiv asupra situațiilor care depășesc capacitatea dumneavoastră de intervenție”, se arată în avertizarea meteorologică transmisă primăriilor de Instituția Prefectului Județului Cluj.

Citeste si: METEO: Iarna adevărată după jumătatea lunii ianuarie: un viscol arctic lovește România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This