fbpx
7.2 C
București
marți, martie 21, 2023

Au căzut primele ninsori în România. Cum pregătești mașina pentru sezonul rece? Nu e vorba doar despre cauciucuri…

Trebuie citit

- Publicitate -

A nins la munte. Iar meteorologii anunță că intrăm încet, încet în iarnă. Asta înseamnă că și autoturismele trebuie pregătite pentru anotimpul rece. Cu certitudine, cea mai importantă parte din pregătirea mașinii pentru iarnă o reprezintă schimbarea anvelopelor de vară cu cele adecvate sezonului. Acestea sunt vitale deoarece sunt realizate dintr-un material mai moale, care ajută la păstrarea controlului atunci când asfaltul este alunecos.

Au căzut primele ninsori în România. Cum pregătești mașina pentru sezonul rece?

Apoi, trebuie verificat antigelul. Trebuie reținut că lichidul antigel se schimbă o dată la doi-trei ani, deoarece, în timp, punctul de îngheț al acestei substanțe se schimbă. Se recomandă ca nivelul lichidului să fie verificat cu motorul rece.

Pe de altă parte, iarna se folosește un tip de lichid de parbriz care nu îngheață. Recipientul trebuie golit de lichidul folosit în timpul verii și înlocuit cu cel care rezistă la temperaturi mai mici de -20 de grade Celsius.

La mașinile mai vechi este recomandabil ca iarna să nu lăsați frâna de mâna trasă. Din cauza frigului, frâna de serviciu poate rămâne blocată. Mai exact, saboții se blochează pe tamburi, iar plăcuțele, pe discurile de frână. Este suficient dacă lași mașina într-o treaptă inferioară de viteză, fără a mai ridica frâna de mână. La modelele noi, recomandarea poate fi ignorată.

Tot pentru cei care au mașini mai vechi, este bine să protejeze încuietorile de îngheț. Este foarte posibil ca, din cauza temperaturilor negative, încuietorile portierelor să nu se mai deschidă. Există, însă, numeroase soluții special destinate să rezolve această problemă, cum este cazul sprayurilor anti-îngheț sau a lubrifianților pentru chedere. La fel, la modelele noi, recomandarea poate fi ignorată.

Ca o recomandare generală, verificați sistemul de climatizare. Acesta produce căldură în interiorul mașinii și contribuie la confortul șofatului, dar are în același timp și o importanță majoră în dezaburirea parbrizului, a lunetei și a geamurilor, pentru sporirea vizibilității.

În plus, nu uitați să aveți în portbagaj câteva ustensile care vă ajută să aveți grijă de mașină pe timpul iernii, cum ar fi racleta pentru geamuri sau lopata pentru zăpadă, dar și cabluri de alimentare cu curent, în cazul în care bateria devine nefuncțională. La mașinile noi, bateriile cedează brusc, nu dau anterior semne de „oboseală”.

Citeste si: https://www.abcnewsromania.ro/social/registrul-auto-roman-informare-oficiala-despre-anvelopele-de-iarna-ce-se-intampla-dupa-1-noiembrie%ef%bf%bc/

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole