Aplicație online pentru turiști în județul Mureș

0
238

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară din luna iunie un acord de colaborare între Consiliul Județean Mureș și S.C. Gotransylvania Regional Development S.R.L. în vederea promovării judeţului Mureş prin intermediul aplicaţiei GoTransylvania.

Aplicaţia GoTransylvania dispune este funcțională și pune deja la dispoziția turiștilor informații privitoare la trei locaţii importante din judeţul Mureş: Tîrgu Mureş, Sighişoara şi Sovata. În cadrul acesteia se poate alege destinaţia, se pot căuta atracţii, obiective turistice istorice, restaurante, locuri de cazare, etc. De asemenea, aceasta conţine ghiduri audio sau text, hartă offline, GPS. În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii societății mai sus menționate, a reieşit necesitatea dezvoltării aplicaţiei existente, în sensul cuprinderii a mai multor zone şi puncte de atracţie turistică din judeţul Mureş. În cadrul acestei colaborări Consiliul Judeţean Mureş nu va avea obligaţii financiare, punând la dispoziţia partenerului privat doar materialele de promovare în schimb obţinând dreptul de utilizare şi distribuire gratuită a aplicaţiei realizate de către acesta din urmă. Materialele vor fi furnizate în trei limbi: română, maghiară şi engleză, urmând ca această paletă să se completeze pe viitor şi cu alte limbi de circulaţie internaţională.

Harta online a județului Mureș dezvoltată gratuit. În anul 2011 Consiliul Județean Mureș a încheiat o convenție de colaborare cu editura S.C. Schubert & Franzke S.R.L. care s-a angajat la publicarea hărţii oficiale a Judeţului Mureş, totodată, operatorul s-a angajat la elaborarea hărţii-web interactive a Judeţului Mureş, care a fost implementată pe pagina oficială a Consiliului Judeţean Mureş, sub titlul „Harta interactivă”. Prin proiectul de hotărâre adoptat în ședința de astăzi se va realiza şi implementa – cu titlu gratuit, o versiune îmbunătăţită a hărţii online faţă de cea existentă. Astfel, se propune o diversificare a conţinutului hărţii, prin introducerea de noi elemente şi prin adăugare de noi funcţionalităţi -navigare către zone vizitate anterior, navigare hartă, măsurare distanţe şi arii pe hartă, obţinerea de coordonate ale punctelor pe hartă, imprimarea/salvarea hărţii, etc.

În cadrul rectificării bugetului județului Mureș aprobate în ședința de astăzi s-a alocat suma de 237.000 lei pentru programul de interes județean ”Operativitatea structurilor de intervenție pentru protecția cetățeanului”. De asemenea, în cadrul rectificării a fost aprobată suma de 25.000 de lei către DGASPC Mureș pentru plata serviciilor sociale prestate în cursul lunii mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.