“Alege oaia” ediţia de Cluj

Ultimul weekend al lunii noiembrie marchează la Cluj Napoca un eveniment de larg interes pentru cetăţeni, o campanie de informare şi promovare a consumului de produse derivate din carne de oaie, sub deviza “Alege oaia“.

La evenimentul de la Expo Transilvania, în aceste două zile, cetăţenii pot veni să deguste numeroase preparate din carne de oaie, precum vişli, pastramă, tocăniţă la ceaun, sarmale şi brânzeturi precum caş, telemea sau brânză de burduf. Organizatorii ale caror produse sunt de altfel şi comercializate în cadrul evenimentului sunt Agro Transilvania Cluster, Asociatia Crescătorilor de Ovine „Someşana”, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine şi Caprine Cluj, Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Mioriţa”, Asociaţia „Ijarul” şi Cooperativa Agricolă Someş Arieş.

La ediţia clujeană a campaniei “Alege oaia” participă numeroase oficialităţi din domeniul agricol şi nu numai, fiind remarcată prezenţa ministrului agriculturii Petre Daia, care încurajează consumatorii spre a alege produse din carne si lapte de oaie dar şi antreprenorii din zootehnie să se orienteze spre creşterea oilor, întrucât această activitate este însoţită de numeroase beneficii din mai multe perspective.

Directorul general al Agro Transilvania Cluster, prof. dr. Felix Arion, a declarat pentru ABC News Transilvania: “ Pentru ca antreprenorii din segmentul zootehniei să fie atraşi spre creşterea oilor, este nevoie de o piaţă stabilă, o predictibilitate a preţurilor şi a politicii guvernamentale şi inclusiv de lobby la nivel european, întrucât o astfel de afacere se dezvoltă pe termen lung. Nu trebuie neglijat faptul că în zona noastră beneficiem de un climat favorabil pentru creşterea ovinelor, iar acesta trebuie exploatat. Mai mult decât atât, în momentul de faţă există un sprijin guvernamental solid, prin programe de acest tip, prin campanii şi susţinere permanentă pentru antreprenorii din acest segment.

Obiectivul campaniei “Alege oaia” este de a promova păstrarea tradiţiilor româneşti în ceea ce priveşte tot parcursul preparatelor de oaie: de la creşterea ovinelor până la prepararea produselor din carne şi lapte de oaie şi consumul de către publicul larg pe toată durata anului, nu numai asociat cu sărbătorile pascale, atât datorită atributelor gustative ale acestora cât şi datorită proprietăţilor lor nutritive.

Raluca Sofronia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This