Afaceri ilegale cu LEMN la Cluj. Polițiștii au confiscat material în valoare de 100 de mii de lei

UPDATE – PERCHEZIȚII DE AMPLOARE CARE VIZEAZĂ TĂIERI ILEGALE DE ARBORI, FURT DE ARBORI ȘI DELAPIDARE

În urma celor 20 de mandate de percheziție domiciliară puse în executare astăzi, 2 noiembrie a.c., de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în comuna Măguri-Răcătău, sat Măguri, pentru documentarea activității infracționale care vizează infracțiuni de tăiere, fără drept, de arbori, furt de arbori și delapidare, a fost idisponibilizată cantitatea totală de 218 metri cubi de material lemnos.

Afaceri ilegale cu LEMN la Cluj. Polițiștii au confiscat material în valoare de 100 de mii de lei

Valoarea totală a materialului lemnos confiscat este de 99.928 lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 22 de motoferăstraie, 5 telefoane mobile și peste 760 de file de documente/înscrisuri de interes pentru cauză.

Două autoturisme și 22 de instalații de debitat au fost indisponibilizate în contextul perchezițiilor derulate.

În urma probatoriului administrat a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Măguri-Răcatău.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – august 2022,având calitatea de pădurar al ocolului și responsabil de paza pădurii, ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori din fondul forestier al comunei Măguri-Răcătău.

În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

La activitate au participat specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, Direcției Silvice Cluj și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Citeste si: Tânăr găsit mort în pădurea din Florești: s-ar fi răsturnat cu căruța plină cu lemne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This