fbpx
9.9 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Aeroportul Transilvania din Mureș, modernizat de STRABAG pentru 26 de milioane de euro

Trebuie citit

- Publicitate -

Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, Peti András, și Manfred Mueller, director tehnic al Diviziei civilă și industrială din cadrul companiei Strabag, au semnat vineri, 17 februarie, la sediul Aeroportului, contractul pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții ”Modernizarea Aeroportului ”Transilvania” Târgu Mureș cu includerea obiectivelor din Master Planul General de Transport”.

Aeroportul Transilvania din Mureș, modernizat de STRABAG pentru 26 de milioane de euro

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare și are o valoare totală de 128.722.911 de lei (aproximativ 26 de milioane de euro), din care 91.688.219 de lei reprezintă valoarea cofinanțării Uniunii Europene, iar licitația a fost câștigată de Asocierea dintre Strabag SRL (lider de asociere) și Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA.

La ceremonie au participat și Péter Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș, Novák Levente – senator UDMR de Mureș și fost membru al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș și Tudor Hedeșiu – business development manager în cadrul companiei Strabag.

Obiectivul general al proiectului constă în majorarea capacității și îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a traficului de pasageri în condiții de maximă siguranță și a unui grad de securitate adecvat, la nivelul Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, conform reglementărilor europene și naționale în domeniul transportului aerian.

”Este un moment deosebit de important în viața acestui aeroport, dar și în viața întregului județ. Practic, este, cred, al doilea moment foarte important din viața Aeroportului, primul a fost când am reușit să realizăm noua pistă de decolare-aterizare, al doilea este acum, când vom semna acest contract”, a spus, în debutul evenimentului, Péter Ferenc.

”Modernizarea Aeroportului a fost, este și va rămâne o prioritate a Consiliului Județean Mureș. Consider că este vorba de un element foarte important în infrastructura de transport a județului Mureș, astfel încât trebuie să oferim servicii cât mai bune aeroportuare și totdată dezvoltarea acestui segment, al serviciilor aeroportuare”, a adăugat președintele Consiliului Județean Mureș.

”Avem patru luni pentru proiectare și 11 luni pentru execuție, suntem în asociere cu colegii noștri de la ARL Cluj. Noi încercăm să scurtăm și timpul de proiectare și la execuție, la fel”, a afirmat Manfred Mueller.

Conform acestuia, viitoarea structură ”va fi din confecție metalică”, fundațiile ”din beton armat”, închiderea ”va fi cu panouri temoizolante” și finisajele ”uzuale.”

În alocuțiunea sa, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș a explicat că potrivit prevederilor din caietul de sarcini al licitației lucrările vor fi realizate astfel încât cursele aeriene să nu fie influențate în mod negativ.

”Așa am stabilit în caietul de sarcini că lucrarea trebuie să se realizeze sub trafic, adică aceste lucrări nu trebuie să influențeze în mod negativ traficul realizat pe Aeroport și sperăm că vom reuși acest lucru. Sigur, pe timp de noapte când nu avem operațiuni este un avantaj sau în zilele în care avem zboruri regulate mai puține o să avem o colaborare foarte strânsă că executantul, să îl ajutăm să poată avansa pentru că avem două presiuni: pasagerii să nu simtă nimic, noi să creștem traficul, dar să ne încadrăm în termenul de realizare, nu acela din mai 2024, ci în decembrie 2023”, a punctat Peti András.

Sursa: zi-de-zi.ro

Citeste si: Bătaie de joc și umilință maximă pentru “engleji“ pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Citește pățania unui clujean umilit după ce a așteptat minute în șir îmbarcarea!

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole