ADMINISTRATORI DE FIRME BĂNUIŢI DE EVAZIUNE FISCALĂ

0
207

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice bihoreni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a reprezentanţilor a două societăţi comerciale, bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 11.000 lei, prin evaziune fiscală

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 40 de ani, din comuna Sânmartin, judeţul Bihor şi împotriva unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Oradea, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe bărbatul de 40 de ani că, în cursul anului 2012, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Sânmartin, judeţul Bihor, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, ar fi dispus înregistrarea în contabilitate și în alte documente legale a unor operațiuni de achiziții fictive de prestări servicii de la o societate comercială reprezentată de bărbatul de 36 de ani, cercetat în aceeaşi cauză.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 11.290 lei şi constă în T.V.A. şi impozit pe profit.

În vederea recuperării prejudiciului, în cauză s-a luat măsura asiguratorie a sechestrului penal față de bunurile aparținând celor două persoane.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.