ADMINISTRATOR DE FIRMĂ BĂNUIT DE EVAZIUNE FISCALĂ

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a administratorului unei societăţi comerciale, bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 82.000 lei, prin evaziune fiscală.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 67 de ani, din municipiul Oradea, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe acesta că, în luna iunie 2008, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi înregistrat în evidențele contabile efectuarea unor operațiuni de achiziții fictive de mărfuri (materiale de construcţii) ori prestări servicii de la o societatea cu comportament tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 82.357 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost instituite măsuri asiguratorii fiind aplicat sechestru asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea bărbatului, până la concurența sumei de 82.357 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This