fbpx
21.1 C
București
duminică, august 14, 2022

Acuzații grave la adresa gigantului Hornbach: ,, Își minte clienții, vinde în continuare lemn tăiat ilegal din România”

Trebuie citit

- Publicitate -

Comunitatea Declic atrage atenția asupra faptului că unul dintre cei mai mari retaileri de materiale de construcții și bricolaj din țară își minte în continuare clienții și vinde lemn tăiat ilegal!

Potrivit unui comunicat de presă, remis Bugetul.ro, produsele austriecilor Holzindustrie Schweighofer, care procesează lemn de provenieță incertă sau din parcuri naționale, sunt încă la vânzare în magazinele din întreaga țară. Declic cere în mod public demisia directorului Hornbach România, Mugurel-Horia Rusu, în condițiile în care marele lanț de magazine a anunțat de două ori că renunță la comercializarea produselor  Holzindustrie, însă lemnul austriecilor este principalul sortiment din oferta retailerului.

Pentru că  fenomenul tăierilor ilegale de păduri este o amenințare la securitatea națională, așa cum a stabilit Parlamentul României, Declic a inițiat o campanie prin care cere conducerii Hornbach să renunțe definitiv la produsele Holzindustrie Schweighofer, firmă acuzată că vinde lemn tăiat ilegal sau lemn din parcuri naționale, firmă care și-a pierdut Certificarea Forestieră FSC (Forest Stewardship Council).
            ”Hornbach România a promis că renunță la produsele Schweighofer în totalitate, din ianuarie 2018, dacă firma nu își primește înapoi certificarea FSC. Este martie 2018. Schweighofer nu are nici acum certificare FSC, iar produsele lor ocupă un loc de frunte în oferta magazinelor Hornbach din toată țara! Considerăm această atitudine nedemnă pentru un business care se dorește a fi etic și o sfidare fățișă a dorinței clienților ”, a declarat Raluca Veștemeanu, online campaigner Declic.

Declic a inițiat o campanie prin care solicită direct conducerii Hornbach Germania să ia măsurile promise! Prin intermediul Declic, românii pot trimite scrisori direct conducerii companiei germaneDeja peste 2000 de oameni au cerut board-ului nemțesc să renunțe la comercializarea lemnului tăiat ilegal și să ia măsuri împotriva conducerii mincinoase din România. Reamintim, în acest context, declarația directorului magazinului din România, Mugurel-Horia Rusu, din decembrie 2016: ”Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile.”

Hornbach și-a încălcat promisiunile! Clienții au primit minciuni și lemn tăiat ilegal.  În mai 2017 Declic a făcut o investigație și a descoperit că pe rafturile Hornbach erau în continuare produsele companiei austricele. Conducerea magazinului a promis atunci, pentru a doua oară, că renunță la lemnul tăiat ilegal. Prin urmare, cerem de urgență retragerea produselor din magazine și schimbarea conducerii!

Vă reamintim că păduri virgine din România au fost distruse de compania austriacă  Holzindustrie Schweighofer, conform investigației realizate de Environmental Investigation Agency US- EIA, care a demonstrat că oficialii Holzindustrie negociau cu investigatori sub acoperire cumpărarea de cherestea provenită din defrișări ilegale. De altfel, compania este implicată în investigații ale procurorilor.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Ultimul articole