Acțiuni de deszăpezire și curățare a drumurilor din zona de munte

0
37

Acțiuni de deszăpezire și de combatere a poleiului desfășurate în zona de munte a județului Cluj

În ultimele 48 de ore, peste 420 de tone de material antiderapant au fost folosite în intervențiile pe drumurile județene

Acțiuni de deszăpezire și curățare a drumurilor din zona de munte

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de luni, 20 noiembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

De asemenea, căderile de zăpadă înregistrate în ultimele 48 de ore și temperaturile sub zero grade Celsius au afectat, cu preponderență, zona de munte a județului, astfel că acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului au vizat, în special, drumurile județene situate pe raza acesteia.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de sâmbătă, 18 noiembrie, s-a acţionat pe 12 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 6 utilaje și a fost folosită o cantitate însumată de 210 tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot în această zonă, în cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat pe 11 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 63 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de sâmbătă s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu un utilaj și a fost folosită o cantitate însumată de 70 tone de material antiderapant, inclusiv sare. În cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 3 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 14 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de sâmbătă s-a intervenit pe 3 drumuri judeţene, cu un utilaj și a fost folosită o cantitate însumată de 45 tone de material antiderapant, inclusiv sare. În cursul ultimelor 24 de ore s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe două sectoare de drumuri județene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 21 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

*

În weekendul 18-19 noiembrie a.c., pompierii militari bihoreni au intervenit în nouă localități, pentru înlăturarea efectelor ploilor și ninsorilor avertizate de codul galben sub incidența căruia s-a aflat județul Bihor.

    Astfel, echipajele de pompieri ale Detașamentelor 1 și 2 Oradea au acționat în municipiu, pe străzile Aleșdului, Ioan Vidu și Răspântiilor, pentru evacuarea apei din grădini, curți și subsoluri, iar pe strada Ioan Suciu pentru înlăturarea unui arbore prăbușit peste un autoturism.

    Echipajele Stației de Pompieri Aleșd au intervenit în Beznea, comuna Bratca, pe DN1/E60, în Pădurea Neagră pe DJ 108H și în localitatea Șinteu pe DN1H, pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil. Tot pentru degajarea copacilor au intervenit echipajele Stației Ștei – pe DN75, ruta Băița – Vârtop, Garda Sălard pe DN19E, în localitatea Sălard și Detașamentul Marghita în localitatea Popești.

De asemenea, în localitățile Diosig și Tinca au intervenit pompierii Stației Săcueni și Gărzii Tinca pentru evacuarea apei din curți.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Citeste si: Lucrările la Castelul Banffy din Răscruci au fost finalizate. Un nou obiectiv turistic pe harta Clujului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.