Accident provocat de un șofer mort de beat, pe un pod din Tîrgu Mureș

 

La data de 24.09.2017, poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Tg. Mureş, au observat în trafic, un autoturism care în momentul în care a efectuat virajul la dreapta de pe Aleea Carpaţi, spre podul Mureş, a acroşat balizele de direcţionare iar una dintre aceste balize a fost purtată sub autoturism pe toată lungimea podului.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat şi poliţişti rutieri din cadrul Biroului Rutier Tg. Mureş, care au oprit autoturismul în cauză, în prima parcare după coborârea podului de peste râul Mureş, în direcţia cartierului Unirii.

Poliţiştii au identificat persoanele din autoturism ca fiind doi bărbaţi, de 26 şi 49 de ani, primul domiciliat în comuna Sâncraiu de Mureş iar cel de-al doilea în municipiul Tg. Mureş.

În urma verificărilor făcute la faţa locului şi pe baza documentelor înmânate, poliţiştii au constatat că autoturismul avea aplicate plăcuţe de înmatriculare eliberate de statul German pentru export, care erau expirate din 12 august a.c. şi tot cu această dată era expirată şi asigurarea obligatorie auto. Totodată, în bazele de date autoturismul figura ca neînmatriculat.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri în vederea stabilirii cu exactitate a celor întâmplate, fiind totodată testaţi cu etilotestul, care a indicat valoarea de 0,83 mg/l în aerul pur expirat pentru tânărul, de 26 de ani şi de 1,62 mg/l în aerul pur expirat pentru bărbatul, de 49 de ani.

Ulterior audierilor şi recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, la sediul UPU SMURD, tânărul de 26 de ani, a afirmat că deşi este proprietarul autoturismului, l-a încredinţat spre a fi condus de către bărbatul de 49 de ani, lucru confirmat de către cel din urmă.

Cercetările sunt continuate pentru infracţiunile de conducerea unui autoturism neînmatriculat şi sub influenţa alcoolului, cu bărbatul, de 49 de ani, în stare de arest preventiv pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Mureş, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This