3 octombrie – ZIUA PREVENIRII VICTIMIZĂRII MINORILOR

Asupra victimizării minorilor trebuie să ne oprim în mod special, cu atât mai mult cu cât de acest lucru sunt responsabili, în general, cei apropiaţi, care ar trebui să îi protejeze, dar şi pentru că noi, toţi, avem un rol important în apărarea copiilor.

 

Când vorbim despre victimizarea minorilor, ne putem referi la mai multe aspecte: la dispariţii, la violenţa în familie, neglijare, abuz fizic, emoţional, sexual, exploatare prin muncă şi lista poate continua. Evoluţia lumii moderne aduce tot mai multe tentaţii şi pericole pentru copiii noştri. Cea mai gravă greşeală pe care noi, adulţii responsabili de creşterea şi educarea copiilor, o putem comite este să ne prefacem că aceste probleme nu există ori că ele „nu ni s-ar putea nouă niciodată”, sunt doar ştiri la TV ori doar poveşti auzite de la alţii.

 

Când un copil este în pericol, este abuzat, cu toţii putem ajuta, sesizând instituţiile competente sau furnizând pur şi simplu o informaţie despre serviciile unde se poate apela pentru ajutor.

  • Poliţia – tel.112, pentru situaţii de urgenţă ;
  • Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (Tg-Mureş, str.Trebely, nr.7,tel.0265-213512, fax:0265-211561, dgaspc.ro )
  • TELEFONUL COPILULUI 0800800883
  • Centrul de Prevenire şi Combatere a Violenţei în FamilieTg-Mureş, tel.0265-255931;
  • Centrul de Consiliere pentru Părinţi (Salvaţi Copiii), Tg-Mureş, tel. 0265-250121;

 

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” este o acţiune al cărei scop este sublinierea importanţei activităţii preventive a Poliţiei şi totodată a parteneriatului cu alte autorităţi/instituţii/ONG-uri. (Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This