22 de mașini parcate au fost VANDALIZATE și jefuite de doi minori, în Cluj-Napoca

IPJ La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 07.40, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către un bărbat, despre faptul că pe strada Câmpul Pâinii din municipiu, a observat că autoturismul său, precum și alte autoturisme din apropiere sunt avariate, prezentând urme de distrugere.

22 de mașini parcate au fost VANDALIZATE și jefuite de doi minori, în Cluj-Napoca

La data de 24 februarie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 7 Poliție au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi tineri în vârstă de 17 ani, din Cluj-Napoca, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.

Cercetările au fost demarate la aceeași data în urma sesizării unui bărbat, care a semnalat, prin S.N.U.A.U 112, faptul că autoturismul său parcat pe strada Câmpul Pâinii din municipiul Cluj-Napoca, precum și alte autoturisme din zonă, ar fi fost avariate de persoane necunoscute.

Astfel, la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca a fost constituită o echipă operativă care a demarat cu celeritate activități de cercetare la fața locului, fiind identificate 21 de autovehicule avariate care prezentau deteriorări la geamurile portierelor.

Au fost efectuate activități informativ-operative pentru depistarea persoanelor bănuite de comiterea actelor, iar la scurt timp, după aproximativ 5 ore de la sesizare, cei bănuiți au fost identificați și conduși la sediul unității de poliție.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că în noaptea de 23/24 februarie a.c. cei doi tineri ar fi pătruns, prin efracție, respectiv spargerea geamului, în interiorul a 22 de autovehicule, dintre care 21 parcate pe strada Câmpul Pâinii, iar unul pe strada Alexandru Vaida Voevod din Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, recuperate în mare parte de polițiști.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Știrea inițială:

Proprietarii a 21 de autovehicule, parcate pe o stradă din Cluj-Napoca, s-au trezit peste noapte cu geamurile autovehiculelor sparte și au constatat lipsa unor bunuri din interior.

Ieri, în jurul orei 07.40, printr-un apel la 112, un bărbat sesiza organele de poliție că geamurile autoturismul său, precum și a celorlalte din apropiere, au fost sparte de persoane necunoscute.

Polițiștii au efectuat cercetarea la fața locului și au întreprins toate activitățile necesare care să conducă la identificarea persoanelor responsabile de aceste fapte.

Astfel, persoanele bănuite au fost identificate în aproximativ 5 ore de la sesizare, fiind vorba de doi tineri din municipiul Cluj-Napoca.

Sunt efectuate în continuare activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.


Citeste si: Testări și Servicii medicale gratuite oferite doamnelor, în luna martie, la Cluj Arena

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This