18 octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituție de interes județean aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, marchează, prin Centrul de Reabilitare Socială şi Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Traficului de Persoane, Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Evenimentul constă în desfăşurarea unor activităţi de sensibilizare în mediul universitar și şcolar, care au ca scop informarea şi educarea tinerilor şi copiilor atât în ceea ce priveşte traficul de persoane cât şi consecinţele negative ale acestui fenomen, subliniind importanța colaborării interinstituționale în vederea prevenirii și combaterii traficului de persoane.

Săptămâna 16 – 20 octombrie 2017 este dedicată acestei campanii, astfel că vor avea loc discuții cu elevi cu vârsta de peste 15 ani, se vor împărți materiale informative și vor fi vizionate filme tematice. De asemenea, în perioada 17 – 19 octombrie 2017 se vor organiza întâlniri cu studenții de la Universitatea  „Babeș – Bolyai”, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, vor avea loc dezbateri și vor fi vizionate filme tematice.

Totodată, menționăm faptul că, în data de 11 octombrie a.c. a avut loc o întâlnire cu 30 de elevi de la Școala Gimnazială Internațională Spectrum din Cluj-Napoca, urmând ca miercuri, 18 octombrie 2017, să fie împărțite materiale informative tot în această unitate școlară, iar profesorii vor aminti în cadrul orelor de dirigenție de fenomenul traficului de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This