Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: „În România nu există criză nici de ibuprofen, nici de paracetamol”

0
245

Ministrul Sănătății a anunțat marți că în farmaciile din România vor exista stocuri de paracetamol și de ibuprofen.

 Ministrul a subliniat că a avut o nouă rundă de discuții cu producătorii de medicamente care i-au dat asigurări că nu vor fi probleme cu alimentarea farmaciilor.

„În România nu există criză nici de ibuprofen, nici de paracetamol, chiar spre deosebire de alte țări din Europa care au în momentul de față discontinuități în livrarea de paracetamol.

 În România nu avem această problemă datorită fabricilor de medicamente care produc în țara noastră acest substanțe, exista variante pentru adulți și pentru uz pediatric. Există variantele pentru adulți și pentru uz pediatric”, a precizat ministrul Sănătății.

„Chiar dacă denumirea comercială de multe ori este atractivă și oamenii cunosc mai bine unele dintre aceste denumiri, important este să existe disponibilitate la medicamentele care conțin această substanță sau acel dozaj de administrare”, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că este posibil ca vârful în ceea ce privește numărul virozelor respiratorii să fie atins în perioada 15 ianuarie – 10 februarie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.