fbpx
28.1 C
București
luni, august 8, 2022

Vicepreședintele ALDE, Avram Gal, contrazice cifrele guvernului: „Dacă luăm ca reper intervalul anterior declanșării crizei și ponderăm cu inflația, constatăm că avem o creștere economică negativă”

Trebuie citit

- Publicitate -

Avram Gal, Vicepreședinte ALDE România: ,,Seria de dezvăluiri privind lipsa de onestitate a șeful executivului vine cumva să confirme că întreaga guvernare este o minciună. Premierul a ieșit triumfal cu anunțul privind creșterea economică de 13% procente. Raportarea se face la 2020 când economia a fost paralizată, însă dacă luăm reper perioada dinaintea declanșării crizei pandemice vom constata că avem de-a face cu o creștere de sub 1,5%. Asta în scenariul cel mai pozitiv, pentru că dacă ponderăm cu inflația ajungem la concluzia că de fapt suntem puțin pe minus.

Vicepreședintele ALDE, Avram Gal, contrazice cifrele guvernului: „Dacă luăm ca reper intervalul anterior declanșării crizei și ponderăm cu inflația constatăm ca avem creștere economică negativă.”

Toate aceste perdele de fum privind subiecte mai curand de canacan ecranează adevaratele teme de interes pentru români și România. Spre exemplu, aflam în urmă cu doar câteva zile că aproximativ un milion de români au aplicat pentru statutul de rezident în Marea Britanie. Vă dați seama de gravitatea ce se ascunde în spatele acestor cifre? Peste 16% din forța de muncă din economia Romaniei ( de 5,6 milioane de angajați, confrom datelor INS din iunie 2021) dorește să munceasca și sa trăiască în afara tării. Atenție,  această cifră face referire la o singură țară, tabloul general fiind de-a dreptul dramatic.

Pe cale de consecință cu cine vor actualii guvernanți să crească economia dacă oamenii fug din țară ca dintr-un spațiu afectat de război? Cum poate cineva avea curajul să vorbească despre creșteri economice record, când peste 1,6 milioane de angajații din România muncesc pe salariul minim, respectiv 1386 de lei. Acest festival al săraciei este adevăratul motiv pentru care exodul de forță de muncă mai mult sau mai puțin calificată nu poate fi stăvilit. Suntem în pragul unei severe hemoragii de forță de muncă, iar potențialul economic al țării noastre nu numai că nu poate fi atins, dar ne așteptăm la adevarate blocaje în diferite sectoare de activitate.

Ca liberal, ca întreprinzător știu ce însemnă o afacere de succes, cum de altfel știu că dacă remunerarea angajaților presupune doar supraviețuirea la limită de la o lună la alta, aceea este o formă de scalvie dismulată, nu afacere. În aceste condiții este absolut revoltător că în locul unor propuneri de creștere a atractivității pieței muncii din România, guvernanții desfac șampanie după șampanie. Pentru  a rezolva o problemă un prim pas este să recunoști ca ea există. Despre diagnostic și soluții mă tem ca nici nu mai are sens să pomenesc, transmite vicepreședintele ALDE România, Avram Gal.

Citeste si: https://www.abcnewsromania.ro/politica/vicepresedintele-alde-avram-gal-intervine-in-scandalul-momentului-nu-ma-simt-confortabil-ca-premierul-tarii-mele-sa-mearga-in-vizita-oficiala-intr-o-tara-careia-anterior-i-a-infundat-puscaria/

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Ultimul articole