fbpx
3.6 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Varujan Vosganian, noul copreședinte ALDE, mesaj puternic de 1 Decembrie: ‘Noi nu am cotropit niciodată alte națiuni și nu am pornit războaie!’

Trebuie citit

- Publicitate -

Trăim astăzi această sărbătoare cu sentimentul că, în momentele de cumpănă, avem puterea de a ne hotărî singuri destinul, ca națiune liberă și suverană, transmite copreședintele partidului ALDE, Varujan Vosganian, în mesajul său de 1 Decembrie.

„Dragi compatrioți,

Sărbătorim ziua de 1 Decembrie 1918 cu sentimentul că omagiem un moment astral, de grație divină, a istoriei noastre. Marea Unire a fost expresia voinței plenare a națiunii române. A fost dreptul nostru legitim, venind din aspirațiile de unitate de limbă și neam și din sutele de mii de jertfe pe care le-am dat în Marele Război de reîntregire. Trăim astăzi această sărbătoare cu sentimentul că, în momentele de cumpănă, avem puterea de a ne hotărî singuri destinul, ca națiune liberă și suverană.

Varujan Vosganian, noul copreședinte ALDE, mesaj puternic de 1 Decembrie: ‘Noi nu am cotropit niciodată alte națiuni și nu am pornit războaie!’

Omenirea se află în fața unei răscruci. În ce privește alegerea ce trebuie făcută, mesajul națiunii noastre trebuie exprimat limpede și demn. Noi nu am cotropit niciodată alte națiuni, nu am pornit războaie și nu am participat decât siliți la războaiele altora. Neamul românesc este izvorâtor de pace și așa va rămâne.

Ne gândim astăzi la toți eroii noștri care au luptat pentru independența și reîntregirea națiunii române. La ostașii căzuți pe câmpurile de luptă și la tinerii uciși pentru libertate. La cărturarii și făuritorii de școală românească, la clăditorii de instituții naționale. La românii de pretutindeni, parte a neamului românesc. La pământurile care poartă nume românești și de care ne despart granițe nedrepte. La traumele istoriei recente pe care n-am reușit să le lecuim și la speranțele pe care n-am reușit încă să le împlinim. La locul drept pe care România îl merită printre statele lumii.

Dragi români,

Ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României, este un prilej de mândrie și sărbătoare. Ne retrăim trecutul, înfruntăm provocările prezentului și ne pregătim pentru viitor cu sentimentul responsabil că trebuie, la rându-ne, prin ceea ce facem, să oferim urmașilor noștri, în vremurile care vor veni, noi prilejuri de mândrie și sărbătoare.

Așa să ne ajute Dumnezeu! La mulți ani!”, a spus Varujan Vosganian.

Citeste si: Avram Gal, vicepreşedinte ALDE: „În săptămânile ce urmează, România va da unul dintre cele mai importante examene de poltica externă din ultimele două decade”

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole