fbpx
3.6 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

UE vrea să ofere un ajutor de 1,5 miliarde de euro PE LUNĂ, pentru Ucraina. Ce părere aveți?

Trebuie citit

- Publicitate -

Uniunea Europeană intenționează să acorde un ajutor de 1,5 miliarde de euro pe lună Ucrainei până în 2023 pentru a sprijini această țară devastată de război, a anunțat vineri președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după un summit al celor 27 de state membre ale UE, scrie hotnews.ro

UE vrea să ofere un ajutor de 1,5 miliarde de euro PE LUNĂ, pentru Ucraina. Ce părere aveți?

Acest lucru va da o cifră totală de 18 miliarde pentru anul viitor (…), un flux de venituri previzibil, stabil și de încredere”, a declarat von der Leyen într-o conferință de presă la Bruxelles, potrivit AFP.

„I-am instruit pe miniștrii de finanțe să dezvolte mecanismul adecvat”, a spus ea.

În condițiile în care economia ucraineană a fost devastată de opt luni de ofensivă rusă, Kievul estimează că nevoile lunare de finanțare ale guvernului sunt cuprinse între trei și patru miliarde de euro.

Aceste trei-patru miliarde ar trebui să fie finanțate de UE, de americani și de instituțiile financiare internaționale, a declarat Ursula von der Leyen.

„Este important să trimitem un semnal Ucrainei”, a declarat șeful executivului european.

În concluziile summitului, UE-27 a solicitat deblocarea rapidă a celor 3 miliarde de euro rămase dintr-un pachet de ajutor de 9 miliarde de euro pentru 2022, anunțat în luna mai. Această „asistență macrofinanciară” ia forma unor împrumuturi pe termen lung în condiții foarte avantajoase.

De asemenea, liderii fac apel la Comisie să elaboreze o „soluție mai structurală”.

Citeste si: Dîncu, citat masiv de TASS, agenția de presă de stat rusă, când spune că Rusia are resurse să continue războiul…

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole