fbpx
0.2 C
București
duminică, februarie 5, 2023

UBB s-a răzgândit și anunță că reia evaluarea tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode. Plagiatul e mult mai mare decât s-a crezut inițial

Trebuie citit

- Publicitate -

Universitatea clujeană reiea analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, după ce o serie de noi informații arată amploare plagiatului de care acesta este acuzat.

UBB s-a răzgândit și anunță că reia evaluarea tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode. Plagiatul e mult mai mare decât s-a crezut inițial

În concret, jurnalista Emilia Șercan a arătat că ministrul Lucian Bode ar fi plagiat nu mai puțin de 18,5 % din întreaga lucrare, printr-un procedeu de traducere și adaptare a lucrărilor siințifice din alte țări, și nu doar aproximativ 3%, cât estimase iniția universitatea clujeană.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a transmis joi, 24 noiembrie, că reia analiza tezei de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, după ce în aceeași zi jurnalista de investigații Emilia Șercan a susținut că Bode și-ar fi plagiat aproape 20% din teza de doctorat, nu 2,95 așa cum a concluzionat anterior UBB.

„Universitatea (…) a luat act de noile informaţii apărute în spaţiul public despre noi suspiciuni privind plagiatul în teza domnului Lucian Bode. Aşa cum s-a angajat public pornind de la bunele practici internaţionale de a aborda integritatea cu integritate, Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat şi va analiza teza din punctul de vedere al eticii academice pe baza acestor noi informaţii, după practici şi mecanisme academice de referinţă, dincolo de analizele şi dezbaterile sociale sau politice absolut naturale într-o democraţie”, a transmis UBB.

Universitatea a mai precizat că în noua analiză vor fi cooptați experţi internaţionali independenţi, având în vedere interesul public faţă de acest caz.

„Reamintim faptul că abaterile de etică se analizează exclusiv în urma unor sesizări sau prin autosesizare când există în spaţiul public dovezi clare şi doar în limitele acestora. Orice altă abordare ar fi ilegală şi contrară prezumţiei de nevinovăţie, depăşind şi practicile academice standard. De asemenea, pornind de la bunele practici internaţionale, precizăm că analiza poate fi reluată ori de câte ori este cazul, pe baza noilor dovezi prezentate de către cei interesaţi”, se mai menţionează în comunicat.

Citeste si: UBB s-a răzgândit și anunță că reia evaluarea tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode. Plagiatul e mult mai mare decât s-a crezut inițial

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole