SUA trimite 2,6 miliarde de dolari pentru țările care „riscă o viitoare agresiune rusă”. România e pe listă!

America ne trimite BANI: Ajutor de 2,6 miliarde de dolari pentru țările care „riscă o viitoare agresiune rusă”

Administraţia Biden va oferi un ajutor militar în valoare de peste 2 miliarde de dolari pentru Ucraina şi alte ţări europene care „prezintă cel mai mare risc cu privire la o viitoare agresiune rusă”, printre care şi România.

SUA trimite 2,6 miliarde de dolari pentru țările care „riscă o viitoare agresiune rusă”. România e pe listă!

În cadrul întâlnirilor cu oficiali ucraineni de rang înalt, la Kiev, Anthony Blinken (foto articol), secretarul de stat al SUA, a spus că administraţia Biden a notificat Congresul cu privire la intenţia sa de a oferi 2 miliarde de dolari în finanţare militară străină pe termen lung Ucrainei şi altor 18 dintre vecinii săi, inclusiv membrii NATO şi partenerii regionali de securitate, care „prezintă cel mai mare risc cu privire la o viitoare agresiune rusă”, relatează The Associated Press, citată de News.ro.

În aşteptarea aprobării, aproximativ 1 miliard de dolari vor fi alocaţi Ucrainei, iar restul va fi împărţit între România, Albania, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Georgia, Grecia, Kosovo, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, Slovacia şi Slovenia, a precizat Departamentul de Stat.

Finanţarea va ajuta acele ţări să „descurajeze şi să se apere împotriva ameninţărilor emergente la adresa suveranităţii şi integrităţii lor teritoriale” prin îmbunătăţirea integrării lor militare în NATO şi combaterea ”influenţei şi agresiunii ruse”, a adăugat Departamentul de Stat.

Pachet special pregătit doar pentru Ucraina
„Această asistenţă demonstrează încă o dată angajamentul nostru neclintit faţă de viitorul Ucrainei ca stat democratic, suveran şi independent, precum şi securitatea aliaţilor şi partenerilor din regiune”, se mai arată în comunicat.

Finanţarea militară străină, sau FMF, permite beneficiarilor să achiziţioneze echipamente de apărare fabricate în SUA, adesea în funcţie de nevoile lor specifice.

Finanţarea vine pe lângă un pachet de 675 de milioane de dolari de arme grele, muniţie şi vehicule blindate numai pentru Ucraina, pe care secretarul Apărării, Lloyd Austin, le-a anunţat joi, la o conferinţă la Ramstein, Germania.

Acest pachet include obuziere, muniţii, vehicule militare de tip Humvee (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), ambulanţe blindate, sisteme antitanc şi multe altele.

Citeste si: <strong>Premierul Nicolae Ciuc</strong><strong>ă a participat la prezentarea drapelului de luptă al Diviziei 101 Aeropurtată, unitate de elită a SUA dislocată în România ca urmare a deciziilor Summit-ului NATO de la Madrid</strong>

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This