fbpx
2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Rishi Sunak, noul premier britanic de origine indiană este mult mai bogat ca Regele Charles al III-lea

Trebuie citit

- Publicitate -

Rishi Sunak a devenit luni cel mai tânăr prim-ministru al Marii Britanii din ultimii 200 de ani, la vârsta de 42 de ani. El va avea sarcina să conducă țara printr-o criză economică și să rezolve problemele care au dus la prăbușirea încrederii în sondaje a Partidului Conservator și la demisia lui Liz Truss în doar 45 de zile de la numire, relatează Reuters.

Rishi Sunak, noul premier britanic de origine indiană este mult mai bogat ca Regele Charles al III-lea

Rishi Sunak a fost singurul candidat care s-a înscris în cursa internă a Partidului Conservator pentru stabilirea înlocuitorului lui Liz Truss. El a candidat și la scrutinul precedent, fiind învins în faza finală de Truss. Atunci, a fost acuzat de mulți conservatori că a generat rebeliunea care a dus la căderea guvernului condus de Boris Johnson.

Sunak a devenit ministru de finanțe sub conducerea lui Johnson la 39 de ani, exact când pandemia de COVID a lovit Marea Britanie, dezvoltând mai multe programe de succes care au salvat economia. Dar pe 5 iulie 2022, Sunak și-a anunțat demisia, invocând diferențe de viziune economică între el și Boris Johnson.

Demisia lui Sunak împreună cu demisia lui Sajid Javid din funcția de ministru al sănătății au dus la o rebeliune în Partidul Conservator care s-a finalizat cu demisia lui Boris Johnson.

Rishi Sunak, primul premier britanic cu origini indiene

Sunak va deveni primul premier de culoare și primul premier cu origini indiene din istoria Regatului Unit. Tatăl său, Yashvir, s-a născut în Kenya, iar mama sa, Usha, în Tanzania. Ambii erau, însă, descendenții ai unor familii indiene născute în regiunea Punjab.

Familia sa a emigrat în Marea Britanie în anii ’60, perioadă în care mulți oameni din fostele colonii ale Marii Britanii s-au mutat în țară pentru a ajuta la reconstrucție după Al Doilea Război Mondial. De asemenea, este și primul premier de religie hindusă. Sunak este un hindus practicant, deși rareori a vorbit public despre credința sa, potrivit The Guardian. Chiar pe 24 octombrie, când a fost confirmată numirea sa ca premier britanic, are loc Diwali, festivalul luminilor sărbătorit de milioane de hinduși din întreaga lume. Sărbătoarea celebrează noile începuturi și triumful binelui asupra răului și al luminii asupra întunericului. În urmă cu doi ani, când Sunak era ministru de finanțe, a aprins lumânări pentru a marca Diwali în pragul reședinței de pe 11 Downing Street, într-un moment în care restricțiile COVID erau în vigoare.
„A fost unul dintre momentele mele când am fost cel mai mândru că am putut să fac asta pe treptele din Downing Street”, a spus el pentru Times la începutul acestui an. Credința „îmi dă putere, îmi dă un scop. Face parte din ceea ce sunt eu”, a spus el.

Citeste si: Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de condoleanțe Majestății Sale Regele Charles al III-lea

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole