fbpx
16.1 C
București
marți, martie 21, 2023

Realitatea în Sectorul 1: Elevii încă mai învață în trei schimburi, iar Clotilde Armand refuză să le acorde bursele!

Trebuie citit

- Publicitate -

Consilierii locali PSD și PNL Sector 1 au convocat, din nou, o ședință extraordinară, vineri, 16 septembrie, ora 12:00, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului și cuantumului burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat din Sectorul 1.

Realitatea Sectorul 1: Elevii încă mai învață în trei schimburi, iar Clotilde Armand refuză să le acorde bursele!

Deși proiectul de hotărâre a fost depus din luna august, Clotilde Armand a blocat în mod repetat introducerea acestuia pe ordinea de zi, încălcând constant legea și refuzând să întocmească rapoartele de specialitate pentru a putea fi aprobat de Consiliul Local.

Subiectul burselor nu este prioritar pentru primarul Sectorului 1, lucru confirmat fără echivoc și în Raportul de audit financiar al Curții de Conturi a României nr. Ds.52/2022, la pct. 12:

„Cu ocazia prezentei verificări s-au constatat întârzieri la plata burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență.”

După cum se poate observa, Clotilde Armand încearcă să facă ascuns raportul Curții de Conturi prin tot felul de strategii de comunicare. Îi reamintim că Decizia Curții de Conturi o obligă să prezinte Consiliului Local o copie a Raportului de audit și că respectarea legii nu este opțională!

De asemenea, din cauza incompetenței administrative a primarului Sectorului 1, fiind incapabilă să finalizeze lucrările de modernizare și să obțină toate avizele necesare pentru funcționarea unităților de învățământ, în  Sectorul 1 se învață în continuare în 3 schimburi!

Referitor la investițiile în educație, deși Clotilde Armand se laudă cu investiții majore în școlile din sector, cifrele aferente plăților efectuate până la 31 august ne spun contrariul, doar 10% din suma alocată investițiilor din școli a fost cheltuită.

PSD Sector 1 consideră educația prioritară în dezvoltarea unei comunități și va insista pentru mărirea burselor elevilor și pentru realizarea investițiilor în școlile din sector.

Comunicat de Presă: PSD Sector 1

Citeste si: Elevii şi studenţii ar putea fi testaţi ANTIDROG în şcoli şi facultăţi. Cei care refuză riscă 5 ani de închisoare! Ce părere aveți?

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole