fbpx
0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Putin a fost DECORAT de o entitate din Europa „pentru preocupare patriotică și dragoste specială…”

Trebuie citit

- Publicitate -

Președintele Republicii Srpska (o entitate a Bosniei și Herțegovinei), Milorad Dodik, i-a acordat președintelui rus, Vladimir Putin, cea mai înaltă distincţie a republicii – Ordinul „Pentru preocupare patriotică și dragoste specială pentru Republica Srpska” – pentru contribuția sa la consolidarea cooperării ruso-sârbe, a anunțat, duminică, postul de televiziune RTRS.

Putin a fost DECORAT de o țară din Europa „pentru preocupare patriotică și dragoste specială…”

Ambasadorul Rusiei în Bosnia și Herțegovina, Igor Kalabuhov, și-a exprimat recunoștința în numele lui Putin pentru onoarea acordată.

„Această distincţie este o confirmare a caracterului strategic al relațiilor îndreptate spre consolidarea prieteniei popoarelor noastre fraterne” – a subliniat diplomatul rus. Ordinul va fi înmânat președintelui rus la prima întâlnire oficială a celor doi lideri.

„Sunt mândru, bucuros și fericit că, de Ziua Republicii și în numele Republicii Srpska, al instituțiilor și al cetățenilor săi, acord ordine și distincţii prietenilor republicii și exprim cel mai profund respect pentru ei” – a spus Dodik.

Ceremonia de premiere a avut loc în cadrul sărbătoririi Zilei Republicii Srpska, marcată pe 9 ianuarie. Duminică, Republica Srpska sărbătorește a 31-a aniversare de la înființare.

Republika Sârpska este una dintre cele două entități care compun statul modern Bosnia și Herțegovina. Cealaltă entitate este Federația Bosniei și Herțegovinei.

La 9 ianuarie 1992, Adunarea sârbilor din Bosnia și Herțegovina a adoptat Proclamația Republicii poporului sârb din Bosnia și Herțegovina (Republika Srpska).

La 28 februarie 1992, Constituția Republicii Srpska a fost adoptată și a declarat că teritoriul statului include regiuni autonome sârbe, comune și alte entități etnice sârbe din Bosnia și Herțegovina.

Citeste si: Putin a fost DECORAT de o entitate din Europa „pentru preocupare patriotică și dragoste specială…”

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole