fbpx
10.8 C
București
luni, martie 20, 2023

PSD inițiază o serie de dialoguri pe teme de mediu cu ONG-urile din țară

Trebuie citit

- Publicitate -

Partidul Social Democrat a demarat astăzi prima întâlnire dintr-o serie de dialoguri pe care și le propune pe teme importante de mediu cu ONG-urile din domeniu.

La inițiativa secretarului de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Bogdan Balanișcu, social – democrații din Executiv au discutat cu reprezentanții societății civile despre nevoia unui dialog mai strâns între instituțiile publice și ONG-uri pentru identificarea celor mai bune măsuri care să răspundă provocărilor actuale ale sectorului de mediu.

PSD inițiază o serie de dialoguri pe teme de mediu cu ONG-urile din țară

„Lucrul în echipă ne poate ajuta să luăm cele mai bune decizii, deoarece avem un scop comun. Temele aduse în discuție au vizat finanțările disponibile pentru ONG-uri cu privire la proiecte care să ajute educarea tinerilor pe teme de ecologie.

Un alt subiect important a fost cel al demarării unor acțiuni ample de împădurire, la care MMAP răspunde cu o campanie națională pentru care sunt alocate 803 milioane de euro prin PNRR.

Totodată, i-am încurajat pe cei prezenți astăzi să vină cu inițiative pentru sectorul de mediu care să poată fi incluse în viitorul plan de guvernare al PSD. Echipa social-democrată este deschisă să sprijine proiecte ale societății civile.”, a declarat Bogdan Balanișcu, secretar de stat în cadrul MMAP.

Întrunirea a fost prima de acest fel, prin aceasta fiind create astfel premisele unor viitoare ședințe de lucru similare.

Astăzi ne-am cunoscut mai bine și am stabilit câteva direcții de lucru. Atât eu cât și colegii mei social – democrați, ne propunem ca o dată pe lună să ne întâlnim într-un format similar. Suntem încrezători că împreună putem găsi cele mai bune soluții la problemele de mediu, fie că vorbim despre protejarea pădurilor, gestionarea deșeurilor sau creșterea nivelului de conștientizare în rândul românilor în ceea ce privește mediul înconjurător.

În urma întâlnirii de azi plecăm fiecare acasă cu teme de făcut, pentru că, doar prin munca în echipă, putem avea cele mai bune rezultate, iar miza noastră este mare – viitorul nostru și al planetei.”, a conchis social – democratul Bogdan Balanișcu.

La întâlnire au luat parte reprezentanți ai asociațiilor și ONG-urilor „Act for Tomorrow”,  „Green Revolution”, „Viitor Plus”, „Eco-Civica”, „Natura 2000”, „Pădurea De Mâine”, „Kogayon”, „Parcul Natural Văcărești”, „Podișul Nord Dobrogea”, „Progresul Silvic”, Asociației Generale a Inginerilor din România, Federației pentru Apărarea Pădurilor.

Din partea PSD au participat Laurențiu Necolaescu – președinte Administrația Fondului de Mediu, Laurenţiu Alexandru Păştinaru -președinte Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Florin Bănică – comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Sorin Lucaci – director general Apele Române, Mihaela Frăsineanu – secretar general adjunct în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, secretarii de stat Dan Chiru și Bogdan Balanișcu, din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citeste si: Ministrul Mediului: „Vom porni programul „Rabla local” în cursul lunii martie”

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole