Premierul Nicolae Ciucă nu mai demisionează din funcţia de premier iar rotativa guvernamentală se amână

0
131

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat cu puţin timp în urmă că, după consultările cu cei doi colegi din conducerea coaliției, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, îṣi va asuma în continuare mandatul de Prim-ministru al României.

„Dragi români, am preluat mandatul de prim-ministru într-o perioadă grea, marcată de crize sanitare și economice.

Am trecut împreună peste pandemie, peste efectele războiului de la granițe, peste criza prețurilor la energie și gaze, carburanți. Pentru toate, am găsit soluțiile potrivite la timp și resursele necesare pentru a le îndeplini.

Guvernul pe care îl conduc și-a asumat responsabilitatea de a fi alături de toți cetățenii acestei țări și de a lua măsurile de susținere a economiei.

Împreună, am reușit sa ne ferim de recesiune și să putem intensifica ritmul necesar pentru a ne dezvolta.

Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR a oferit stabilitatea necesară pentru a atrage investiții străine și fonduri europene fără precedent, de peste 22 de miliarde de euro, anul trecut. Putem continua să creștem resursele necesare pentru a ne ridica nivelul de trai, cu responsabilitate și asumarea celor mai potrivite decizii.

Astăzi, la un an și jumatate de la preluarea mandatului, trebuie să gasim soluții la așteptările societății, recunoscând prioritățile.

Înțelegem nevoia de a oferi profesorilor și educatorilor, tuturor celor din învățământ, recunoașterea importanței lor în dezvoltarea acestei țări și pentru viitorul nostru, al copiilor noștri. Așa cum am reușit să găsim împreună soluții pentru problemele cu care ne-am confruntat până acum, sunt sigur că vom finaliza cu bine dialogul început cu sindicatele din educație.

Am decis, după discuția purtată azi dimineață cu cei doi colegi din conducerea coaliției, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, să îmi asum în continuare mandatul de Prim-ministru al României.

Ca militar, am fost educat să pun mai presus de orice interesul țării și al românilor. Voi face asta și ca om politic și ca șef al Guvernului.

Va mulțumesc!”, a fost mesajul premierului Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.