Planul premierului Nicolae Ciucă: „Mai multă siguranță pentru români, fie că pășesc în spitale, școli, instituții publice sau blocuri de locuit

0
219

„Mai multă siguranță pentru români, fie că pășesc în spitale, școli, instituții publice sau blocuri de locuit. Asta înseamnă cei 2,5 miliarde de lei alocați pentru 100 de proiecte de renovare și creștere a eficienței energetice. Printre acestea se numără și consolidarea seismică și renovarea energetică a Maternității Bucur, un demers de importanță strategică. România trebuie să-și folosească șansa de a beneficia de fonduri pentru renovarea, modernizarea și creșterea eficienței energetice, atât pentru clădirile rezidențiale, cât și pentru toate celelalte.

Aprobarea noului program de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, cu șase luni mai devreme decât termenul asumat prin PNRR, ne permite ca, pe lângă fondurile alocate din bugetul național, să obținem și alte resurse europene. Dimineață am avut o nouă reuniune a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, într-un format la care a participat și o echipă a Comisiei Europene, aflată la București. Implementarea PNRR va fi un succes și vă asigur că se fac eforturi guvernamentale susținute în acest sens.

Felicit reprezentanții autorităților centrale și locale care au contribuit și obținut finanțările de până acum. Sunt sigur că fondurile vor fi folosite, cât mai eficient, în beneficiul românilor. Totodată, încurajez toate autoritățile locale să valorifice aceste oportunități de finanțare și să depună proiecte pentru consolidarea și punerea în siguranță a obiectivelor sociale și publice, astfel încât să fim mai bine pregătiți în cazul unui seism”, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.