fbpx
10.6 C
București
duminică, aprilie 2, 2023

Panică în Rusia: Rușii FUG din țară după ce Putin a cerut mobilizarea. Proteste în toată țara și sute de arestări

Trebuie citit

- Publicitate -

Oamenii au început să fugă în masă din Rusia după ce președintele Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială pentru războiul cu Ucraina. Civilii părăsesc țara cu avionul, autobuzul, mașinile personale și chiar și pe jos, traversând hotarele cu țările UE.

Panică în Rusia: Rușii FUG din țară după ce Putin a cerut mobilizarea. Proteste în toată țara și sute de arestări

Proteste în toată Rusia. Cel puţin 600 participanţi la proteste împotriva mobilizării au fost arestaţi miercuri în Rusia, afirmă grupul independent OVD-Info, citat de AFP.

Organizaţia de monitorizare a demonstraţiilor afirmă că are informaţii despre arestări în cel puţin 23 oraşe, la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare din ţară după cel de-al doilea război mondial.

Jurnaliştii AFP au asistat la cel puţin 50 de arestări la Moscova, iar la Sankt Petersburg poliţia a ridicat din centru un autobuz plin cu manifestanţi.

Demonstranţii strigau sloganuri cum ar fi „Nu războiului!” şi „Fără mobilizare!”, relatează agenţia citată.

Imagini de la granița cu Finlanda arată că acolo s-au format cozi uriașe. Șirul de mașini măsoară nu mai puțin de 35 de kilometri.

Letonia a anunțat prin vocea ministrului de externe că nu va oferi refugiu niciun cetățean rus care fuge de mobilizare.

„Din motive de securitate, Letonia nu va elibera vize umanitare sau de altă natură acelor cetățeni ruși care evită mobilizarea și nici nu va modifica restricțiile de trecere a frontierei pentru cetățenii ruși cu vize Schengen”, a precizat ministrul de externe leton Edgars Rinkevics într-un mesaj publicat pe Twitter.

Vladimir Putin a anunțat că a semnat ordinul privind mobilizarea parțială în Federația Rusă, care a intrat în vigoare astăzi.

Șoigu anunță mobilizarea a 300 de mii de rezerviști pentru războiul împotriva Ucrainei.

După acest anunț, rușii s-au grăbit să-și cumpere bilete de avion cu destinația Istanbul, Tbilisi și Erevan. Biletele au fost epuizate în decurs de câteva ore.

Rușii au început deja protestele în stradă în Siberia și în Estul țării. Oamenii au ieșit în stradă să protesteze împotriva mobilizării militare. În orașul rus Tomsk, oamenii au ieșit în piața centrală. La Tomsk, poliția a început să rețină oamenii care s-au adunat în piață.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole