Municipiul Câmpia Turzii – nominalizat pentru Premiul de Excelență în promovarea și susținerea antreprenoriatului

Luni, 6 septembrie 2017, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, eveniment desfășurat sub înaltul patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis, Municipiul Câmpia Turzii a fost nominalizat, alături de municipiile Brăila și Satu Mare, pentru Premiul de Excelență în Promovarea și Susținerea Antreprenoriatului.

În cadrul Galei AMR au fost acordate Premii de Excelență în 10 domenii de interes pentru administraţia locală: educație, sănătate, transport, iluminat public, sisteme de încălzire, promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparență. Din totalul celor 103 de municipii participante, doar 20 au fost nominalizate pentru Premiile de Excelență, printre care și municipiul Câmpia Turzii.

Această nominalizare reprezintă o recunoaștere a calităților și eforturilor depuse de administrația locală a Municipiului Câmpia Turzii pentru promovarea antreprenoriatului local, cu atât mai mult cu cât celelalte două municipii nominalizate la această categorie reprezintă reședințe de județ, cu populație, suprafață și resurse mult mai mari decât Câmpia Turzii.

“Am participat la prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România, o gală ce premiază rezultate notabile în anumite domenii din administraţia publică locală. Şi, fiindcă eu cred că administraţia publică locală trebuie să fie performantă şi aceste performanţe trebuie cunoscute, am acordat Înaltul Patronaj acestei prime Gale şi cred că este bine ca publicul să vadă cum anumite administraţii reuşesc realmente să performeze pentru comunităţile lor. ” a declarat Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Gala AMR din acest an, care a reunit 103 municipii din România, alături de cele 6 sectoare ale municipiului București, a avut loc la Atheneul Român, iar Municipiul Câmpia Turzii a fost reprezentat la eveniment de către domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN.

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată pentru sprijinirea şi reprezentarea intereselor autorităţilor locale, la nivel naţional şi internaţional. AMR este un partener instituţional implicat activ în relaţia cu autorităţile centrale, pentru elaborarea legislaţiei specifice autorităţilor locale, dar şi al confederaţiilor sindicale, naţionale și reprezentative la nivelul funcţionarilor publici.

Edilul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN a declarat că:
„ Municipiul Câmpia Turzii, din oraș monoindustrial în prag de colaps, începe să devină un punct atractiv pe harta națională. Am crezut mereu în capacitatea de regenerare a municipiului Câmpia Turzii prin reindustrializare. Toate demersurile administrației locale au fost concentrate în acest sens pe 3 idei principale: rezonarea – reducerea semnificativă a impozitelor locale în zona industrială, aceasta devenind atractivă pentru investitori, atragerea de investitori în Parcul Industrial și popularea acestuia în întregime, alături de repopularea fostului combinat Industria Sârmei, considerată o consecință a scăderii impozitelor, inițiativa reînființării unui centru zonal de afaceri din care să facă parte agenții economici locali, care să fie într-un parteneriat benefic și eficient cu administrația locală. Mulțumesc echipei din Primăria Câmpia Turzii, împreună muncim zi de zi în folosul cetățenilor noștri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This