fbpx
1 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

Moartea ministrului de externe din Belarus, învăluită în mister. Makei a murit subit, la vârsta de 64 de ani

Trebuie citit

- Publicitate -

Ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, a murit la vârsta de 64 de ani, a informat sâmbătă agenția de știri Belta, relatează Reuters. Belta notează că Makei a murit „subit”, astfel că în acest moment nu sunt clare cauzele morții.

Moartea ministrului de externe din Belarus, învăluită în mister. Makei a murit subit, la vârsta de 64 de ani

Pavel Latushko, fost ambasador în Franța și Polonia, afirma despre Makei că exprima opinii antirusești în fața diplomaților europeni și americani, dar după alegerile din 2020 și-a schimbat opinia.

El a participat la o conferință a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) – o alianță militară a mai multor state post-sovietice – la Erevan la începutul acestei săptămâni și urma să se întâlnească luni cu omologul său rus Serghei Lavrov.

Înainte de alegerile prezidențiale și protestele în masă antiguvernamentale din Belarus din 2020, Makei fusese unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor Belarusului cu Occidentul și criticase Rusia.

Cu toate acestea, el și-a schimbat brusc atitudinea după începerea protestelor, susținând că acestea au fost inspirate de agenți ai Occidentului.

„Suntem șocați de informațiile despre moartea șefului Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei”, a postat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram. „Condoleanțe oficiale vor fi publicate în curând”.

Makei a ocupat acest post din 2012.

Potrivit Belta, în 1980-1993, el a servit în Forțele Armate ale URSS și Belarus. Era colonel în rezervă.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole