Marcel Ciolacu le cere explicaţii colegilor de coaliţie. „Există un gentleman agreement. Ei trebuie să dea nişte explicaţii”

0
234

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut sâmbătă, la Focşani, o serie de declaraţii în privinţa colaiţiei de guvernare şi a subliniat că nu are probleme cu colegii de coaliţie, dar aceştia „trebuie să dea nişte explicaţii” cu privire la unele decizii din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Important e în acet moment că avem o coaliţie funcţională, există un gentleman agreement între noi şi ei, este evident că echipa de miniştri ai PSD a adus acea maturitate, acel profesionalism, acea implicare de care avea nevoie actul de guvernare. Se vede diferenţa dintre noi şi ca ideologie şi abordările separate pe anumite teme […] Eu cred că suntem pregătiţi şi pentru 2023 şi 2024,  ani pe care nu putem să-i cântărim sau să-i evaluăm singuri fiindcă în acest moment suntem în UE şi suntem într-o zonă geostrategică unde există un război. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla în perioada următoare foarte exact cu războiul din Ucraina.

Avem datoria de a fi foarte echilibraţi, de a ne continua munca alături de români, de a da explicaţii, nu de a evita să dăm explicaţii, să spunem de luăm anumite decizii. Câteodată se spune că eu am anumite probleme cu anumiţi colegi de coaliţie. Nu. Nu am nicio problemă cu nimeni. Ei trebuie să dea nişte explicaţii. Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu le-a cerut nimeni. Trebuie să dea explicaţii de ce au liberalizat preţul, fără să pună nimic în loc. Nu trebuie să dea Sandu Rafila explicaţii de ce trebuie să plătim un miliard de euro pentru vaccinuri care depăşeau de zece ori populaţia României. De ce nu au prins irigaţii în PNRR şi acum încercăm, cu domnul ministru Daea să prindem acest lucru”, a declarat Ciolacu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.