Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a mulţumit ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocați ai cauzei României în vederea aderării la Spațiul Schengen

0
178

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, care se află într-o vizită oficială în Italia, s-a întâlnit cu ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocați ai cauzei României în vederea aderării la Spațiul Schengen!

„România dorește actualizarea Parteneriatului Strategic pe care îl are cu Italia încă din 1997! Împreună putem îmbunătăți acest liant diplomatic menit să ajute inclusiv comunitatea de peste 1,2 milioane de români pentru care statul italian a devenit a doua casă.

În acest context, i-am mulțumit astăzi ministrului de Interne italian, Matteo Piantedosi, unul dintre cei mai vocali avocați ai cauzei României în vederea aderării la Spațiul Schengen!

De altfel, oficialul italian mi-a confirmat că va susține în continuare, cu tărie, demersul nostru! 

 Roma nu împărtășește miopia altor lideri europeni, precum cei din Austria, care, în loc să abordeze problemele europene din perspectiva tuturor statelor membre, se limitează să acționeze pe considerente interne și pur electorale.

De aceea, am menționat că nu garduri noi între statele europene reprezintă o soluție! Nu este nici eficient și nici etic să fim separați, așa cum vor unii lideri austrieci”, a transmis liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.