fbpx
20.3 C
București
luni, august 15, 2022

Joe Biden e din nou POZITIV la COVID după două teste negative care atestau vindecarea

Trebuie citit

- Publicitate -

Preşedintele american Joe Biden a fost testat din nou „pozitiv” pentru COVID-19, sâmbătă, a comunicat medicul Casei Albe, potrivit Agerpres. Şeful statului nu are însă niciun simptom şi se simte „bine”, asigură comunicatul medicului.

Testul pentru Covid-19 pe care l-a făcut sâmbătă dimineață președintele Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, s-a pozitivat din nou, după ce în urmă cu câteva zile președintele își reluase activitatea, considerându-se vindecat de coronavirus.

Joe Biden, care a mai fost testat pozitiv şi acum nouă zile, va relua procedurile de izolare. Medicul a explicat noul test pozitiv ca fiind o „recădere”, fenomen ce a mai fost experimentat de unii pacienţi cu COVID.

În vârstă de 79 de ani, Biden a încheiat miercuri perioada sa de izolare după ce a fost de două ori testat negativ la COVID-19, după cinci zile de izolare şi tratament contra acestei boli.

Joe Biden primise diagnosticul de Covid-19 după ce un prim test i-a ieșit pozitiv la 21 iulie. Președintele a avut simptome ușoare spre moderate. I s-a administrat tratamentul antiviral cu medicamentul Paxlovid de la Pfizer, iar după cinci zile, testele i-au ieșit negative, considerându-se vindecat.

Astfel, Joe Biden își încheiase miercuri perioada de izolare, după ce a fost testat negativ la COVID de două ori și după cinci zile de izolare şi tratament.

Sâmbătă, însă, medicul președintelui american, dr. Kevin O’Connor, a anunțat că testul a ieșit din nou pozitiv. El spune că este posibil că fie vorba despre o „recidivă”, situație care „a fost observată la un mic procent de pacienți tratați cu Paxlovid”.

Deocamdată, nu se constată vreo reapariție a simptomelor, iar șeful Casei Albe „continuă să se simtă destul de bine” și, ca urmare, nu va relua tratamentul, a precizat Casa Albă.

Medicul O’Connor a precizat că președintele a fost testat negativ marți seara, miercuri dimineața, joi dimineața și vineri dimineața, iar sâmbătă dimineața testul s-a pozitivat din nou.

„Cu toate acestea, având în vedere testul său antigen pozitiv, el va reîncepe procedurile stricte de izolare”, a anunțat medicul, citat de CNN.

Joe Biden sărbătorise miercuri revenirea sa în viața publică cu declarații făcute la Casa Albă, în care îi îndemnase pe americani să se vaccineze. El însuși este vaccinat cu toate cele patru doze disponibile. Tocmai de aceea, Joe Biden făcuse o comparație între felul în care a trecut el prin boală și felul în care a trecut predecesorul său Donald Trump, care a avut o formă mai gravă, și a spus că diferența provine din vaccinare.

Citeste si: Joe Biden, președintele SUA, are COVID

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Ultimul articole